Κρητη:Συστηματικός έλεγχος της μετάδοσης της λοίμωξης του κορωνοϊού στο ΙΤΕ

Από τις 21 Οκτωβρίου 2020, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), υλοποιείται ερευνητικό έργο με στόχο την ταχεία, μοριακή ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 σε δείγματα από εθελοντές εργαζόμενους του Ιδρύματος, οι οποίοι δεν εμφανίζουν συμπτώματα ενεργού λοίμωξης. Η έρευνα πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ και στόχος της είναι να ελέγξει νέες προσεγγίσεις μοριακής ανίχνευσης του ιού SARS-Cov2.

Για την πραγματοποίηση της έρευνας χρησιμοποιείται ειδική προσαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας «Safe in COVID-19», η οποία αποτελεί τμήμα της σουίτας εφαρμογών Integrated Care Solutions. Η πλατφόρμα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, τον ηλεκτρονικό προγραμματισμό των επισκέψεων εξέτασης για ταχεία ανίχνευση του κορωνοϊού από τους ίδιους τους

εργαζόμενους, τη διαχείριση των ραντεβού από εξουσιοδοτημένα άτομα, καθώς και της λήψης του δείγματος των εργαζομένων, με τρόπο που διασφαλίζει πλήρως την ασφαλή διαχείριση των ανωνυμοποιημένων δεδομένων. Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, το οποίο εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών πιστοποιημένο κατά ISO 27001:2013.
Υπεύθυνοι Προγράμματος:
Ιωάννης Ταλιανίδης, Διευθυντής ΙΜΒΒ-ΙΤΕ
Γιώργος Χαμηλός, Συνεργαζόμενο Μέλος ΔΕΠ ΙΜΒΒ
Υπεύθυνος ψηφιακής πλατφόρμας «Safe in COVID-19»:
Δημήτριος Κατεχάκης, Επικεφαλής Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών ηλ-Υγείας, ΙΤΕ-ΙΠ

Τα σχόλια είναι κλειστά.