Κρήτη:Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Καθηγητή Δημητρίου Ψάλτη

Ημερομηνία:

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναγορεύει τον Δημήτριο Ψάλτη, Καθηγητή του Πολυτεχνείου της Λωζάνης, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η αναγόρευση του τιμώμενου θα πραγματοποιηθεί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12:15, στο Αμφιθέατρο «Νίκος Πετρίδης» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών , στο Ηράκλειο.
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Τιμώμενου:
Ο Δημήτριος Ψάλτης είναι καθηγητής και διακεκριμένος ερευνητής στον τομέα της Οπτικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οπτικής του Πολυτεχνείου της Λωζάνης (EPFL). Από το 1980 έως το 2006 διετέλεσε καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (CalTech) και το 2007 μετακινήθηκε στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL). Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η απεικόνιση, η ολογραφία, η βιοφωτονική, η μηχανική μάθηση, η μη γραμμική οπτική, η ηλεκτρόλυση για την παραγωγή υδρογόνου και η οπτορευστολογία.
Ο Δρ Δημήτριος Ψάλτης είναι fellow της IEEE, της Optical Society of America, της European Optical Society και της Society for Photo-optical Systems Engineering. Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις στην καριέρα του και έχει τιμηθεί πολλές φορές, όπως με το Βραβείο Διεθνούς Επιτροπής Οπτικής, το Βραβείο Humboldt, το Μετάλλιο Leith, το Βραβείο Gabor και το Βραβείο Joseph Fraunhofer/Robert M. Burley Prize.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη:Όταν οι μαθητές δημιουργούν «Karpa Video Call»...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού...

Στ. Αρναουτάκης: «Με περισσότερα από 100 εκατ....

Την πορεία υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που...

Κρήτη:Όταν οι μαθητές δημιουργούν «Karpa Video Call»...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού...

Στ. Αρναουτάκης: «Με περισσότερα από 100 εκατ....

Την πορεία υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέες ταυτότητες: Το e-παράβολο των 10 ευρώ, η έκπτωση για πολύτεκνους και τα «έξυπνα» ραντεβού

Η καταληκτική προθεσμία του Αυγούστου, η αυτόματη άντληση στοιχείων...

Μητσοτάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη και το «έξυπνο κράτος» προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία

“Η επόμενη περίοδος, μέχρι το 2030, είναι περίοδος κοσμοϊστορικών...

Λευτέρης Αυγενάκης στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ευθύνης, του...

Τι θέλει η Ευρώπη από την Ελλάδα στην Eurovision;

Περιμένοντας την εμφάνιση του Akyla στον τελικό της Eurovision...