Κρήτη:Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Καθηγητή Δημητρίου Ψάλτη

Ημερομηνία:

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναγορεύει τον Δημήτριο Ψάλτη, Καθηγητή του Πολυτεχνείου της Λωζάνης, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η αναγόρευση του τιμώμενου θα πραγματοποιηθεί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12:15, στο Αμφιθέατρο «Νίκος Πετρίδης» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών , στο Ηράκλειο.
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Τιμώμενου:
Ο Δημήτριος Ψάλτης είναι καθηγητής και διακεκριμένος ερευνητής στον τομέα της Οπτικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οπτικής του Πολυτεχνείου της Λωζάνης (EPFL). Από το 1980 έως το 2006 διετέλεσε καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (CalTech) και το 2007 μετακινήθηκε στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL). Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η απεικόνιση, η ολογραφία, η βιοφωτονική, η μηχανική μάθηση, η μη γραμμική οπτική, η ηλεκτρόλυση για την παραγωγή υδρογόνου και η οπτορευστολογία.
Ο Δρ Δημήτριος Ψάλτης είναι fellow της IEEE, της Optical Society of America, της European Optical Society και της Society for Photo-optical Systems Engineering. Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις στην καριέρα του και έχει τιμηθεί πολλές φορές, όπως με το Βραβείο Διεθνούς Επιτροπής Οπτικής, το Βραβείο Humboldt, το Μετάλλιο Leith, το Βραβείο Gabor και το Βραβείο Joseph Fraunhofer/Robert M. Burley Prize.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θρίλερ με τον θάνατο 54χρονου στην Αμμουδάρα...

Τρία χρόνια μετά η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο -...

Κρήτη: Ο σκηνοθέτης της «Ευτυχίας» φέρνει τον...

Στην Καστέλα Ηρακλείου θα γυριστούν στις 19 Νοεμβρίου σκηνές...

Θρίλερ με τον θάνατο 54χρονου στην Αμμουδάρα...

Τρία χρόνια μετά η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο -...

Κρήτη: Ο σκηνοθέτης της «Ευτυχίας» φέρνει τον...

Στην Καστέλα Ηρακλείου θα γυριστούν στις 19 Νοεμβρίου σκηνές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΜΚΟ Παιδική Χαρά: Δήλωναν άνεργοι, έκρυβαν εκατομμύρια και ζούσαν πολυτελώς με τις δωρεές για τα άρρωστα παιδιά

Έπαιρναν επιδόματα ανεργίας, δήλωναν μηδενικά εισοδήματα και ζούσαν μέσα...

Πρόωρη γέννηση: Πώς αλλάζει την ωρίμανση του εγκεφάλου

Μελέτη με επικεφαλής Έλληνα νεογνολόγο. Η πρόωρη γέννηση μπορεί να...