Κρήτη: Θρίλερ με τον αστυνομικό που αυτοκτόνησε

«Τον αντιμετώπιζαν σαν παρείσακτο, του την είχαν στημένη», καταγγέλλει ο αδερφός του
Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Λασίθι μετά τις δυο αυτοκτονίες αστυνομικών, που έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου, με διαφορά μίας ώρας. Οι δύο αστυνομικοί ήταν 35 ετών και βρέθηκαν απαγχονισμένοι από τους οικείους τους, ο ένας στην περιοχή Εσταυρωμένος της Σητείας και ο άλλος στο Καλό Χωριό.

Εντωμεταξύ νέα στοιχεία έρχονται «στο φως» για τον έναν αστυνομικό που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Καλό Χωριό. Σύμφωνα με τον πατέρας και τον αδερφό του ο αστυνομικός δεν άντεξε τις συνθήκες στο κέντρο που έκανε τη θητεία του.

Ο αστυνομικός άφησε ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους που έφτασε στην απονενοημένη πράξη και στο οποίο αποχαιρετούσε τη μητέρα και τη γυναίκα του, λέγοντας ότι δεν μπορούσε άλλο να διαχειριστεί την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βίωνε.

«Τον αντιμετώπιζαν σαν παρείσακτο, τον καταδίκασαν να πάει στην Κρήτη. Ενώ είχε εκπαιδευτεί με έναν συγκεκριμένο σκύλο, του τον πήραν και του έδωσαν άλλον καινούργιο και έπρεπε μέσα σε 20 μέρες να περάσει τις δύσκολες εξετάσεις. Δεν κατάφερε να πετύχει και διέταξαν τη μετάταξή του. Από την Κω, όπου γνώρισε τη γυναίκα του, τον έστειλαν στην Κρήτη. Είχε γονατίσει το παιδί, είχε ήδη 40 ημέρες εκεί μέσα και είχε καταλάβει ότι του την είχαν στημένη. Όταν του πήραν τον σκύλο, ”αρρώστησε”», είπε στον ALPHA μεταξύ άλλων ο αδελφός του.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι «ενώ γνώριζαν ότι το παιδί εδώ και ένα μήνα δεν ήταν καλά, και τους το δήλωνε, δεν έκαναν τίποτα πέρα του να του αφαιρέσουν το υπηρεσιακό όπλο. Το παράτησαν το παιδί σε έναν χωρίο, μόνο τους έχοντα διαγνωστεί με τραυματικό στρες λόγω εργασίας».

Πατέρας αστυνομικού: «Να μας δώσουν ένα πόρισμα για το τι συνέβη»
«Στην Κω περνούσε καλά και του δημιουργούσε άγχος το νέο πόστο που τον είχαν τοποθετήσει. Στη μητέρα του που είχε πάει στην Κρήτη, της είπε πως έχει κάτι προβλήματα με τον σκύλο, δεν του άρεσε η δουλειά με τον σκύλο. Ας το ερευνήσουν, να μας δώσουν και εμάς ένα πόρισμα ότι αυτό και αυτό συνέβη» εξήγησε ο πατέρας του αστυνομικού.

Πάντως, σύμφωνα με τον ALPHA υπάρχουν καταγγελίες για το κέντρο εκπαίδευσης στο Λασίθι.https://www.ethnos.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.