Κρήτη:Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μ. Βορίδη με Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή τομέα με τη συμμετοχή του Μ. Χνάρη

Ημερομηνία:

Η Κρήτη στις κορυφαίες Περιφέρειες στην αξιοποίηση πόρων Αγροτικής Ανάπτυξης για επενδύσεις
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μ. Βορίδη με Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή τομέα με τη συμμετοχή του Μ. Χνάρη

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, τον Γενικό Γραμματέα Κωστή Μπαγινέτα, τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή τομέα της χώρας, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα της Κρήτης Μανόλης Χνάρης.

Αντικείμενο της σύσκεψης η επιτάχυνση των ενεργειών για την υλοποίηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες της χώρας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εκκρεμότητες και στα τεχνικά θέματα που αφορούν τους νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης, την αγροτική οδοποιία, το πρόγραμμα LEADER καθώς και στα υπόλοιπα μέτρα που εκτελούνται σε περιφερειακό επίπεδο.
Η Κρήτη βρίσκεται στις κορυφαίες περιφέρειες όσον αφορά τις υπερδεσμεύσεις για ολόκληρο το τρέχον Πρόγραμμα (στο 110% του αρχικού προϋπολογισμού), αλλά και διαχρονικά όσον αφορά τις εντάξεις και τους εκχωρημένους πόρους.

Στην παρέμβασή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης, αφού ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την μέχρι τώρα συνεργασία, υπογράμμισε την ανάγκη να εξευρεθούν πόροι για να καλυφθούν οι 185 επιλαχόντες του μέτρου που αφορά τα σχέδια βελτίωσης, τα 10 επιλαχόντα ιδιωτικά έργα του ΑΚΟΜΜ και τα 7 δημόσιου χαρακτήρα έργα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, τα οποία είχαν αξιολογηθεί θετικά, αλλά δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πόρων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο...

Ισχυρές παραμένουν οι προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού...

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης...

Οι περιοχές και οι ώρες που θα σημειωθεί διακοπή...

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο...

Ισχυρές παραμένουν οι προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού...

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης...

Οι περιοχές και οι ώρες που θα σημειωθεί διακοπή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σχολικές εκδρομές: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο – Νέοι κανόνες ασφάλειας και χρήσης κινητών

Νέο πλαίσιο για τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια...

Και τα φύκια αξίζουν δεύτερη ευκαιρία!

Ενα ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ δίνει νέα ζωή στα...

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα και γλιτώνουν την άνοια – 3 προφίλ που επηρεάζουν τη μνήμη

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Υπερθέρμανση: Η «σκοτεινή» πλευρά του καύσωνα – Όταν ούτε η νύχτα αφήνει το σώμα να ανακάμψει

Οι έρευνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω κλιματικής...