Κρήτη : Το “φιάσκο” με τα χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης και οι γλάστρες για…προσωπική χρήση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 42χρονος, μετά την απολογία του

Για “φιάσκο” της αστυνομίας κάνει λόγο ο Διονύσης Βέρρας, συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Τυμπακίου, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα αστυνομικής έρευνας κατά την οποία εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 3.250 δενδρύλλια.

Ο 42χρονος απολογήθηκε σήμερα, και αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, δυο φορές το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
Σε δηλώσεις του ο κ. Βέρρας, επεσήμανε ότι πρόκειται για “φιάσκο” καθώς “πρόκειται για νόμιμη – αδειοδοτημένη – καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, που δεν ευδοκίμησε, αλλά καταστράφηκε στη διάρκεια της μεταφύτευσης”.
Ο συνήγορος του 42χρονου υπογράμμισε μάλιστα πως ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε κάνει αναγγελία της καταστροφής στις 8 Οκτωβρίου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και περίμενε τον σχετικό έλεγχο προκειμένου να καταστρέψει τα δενδρύλλια. Πριν ωστόσο πάει το συνεργείο του Οργανισμού έγινε η αστυνομική έρευνα!

Ο δικηγόρος ανέφερε ακόμα πως οι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν μόνο για τον μικρό αριθμό δενδρυλλίων σε γλάστρες που βρέθηκαν στο σπίτι του 42χρονου και ο τελευταίος υποστηρίζει πως τα είχε για προσωπική χρήση, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.ΠΗΓΗ cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.