Κρήτη – Τουρισμός: Αριθμοί… 2019 μόνο για αεροδρόμια και ξενοδοχεία – Περιορισμένη κίνηση στην εστίαση

Οι αφίξεις τουριστών στην Κρήτη ολοένα και αυξάνονται με τους τουριστικούς φορείς του νησιού να ελπίζουν σε αριθμούς επιπέδου 2019, προκειμένου να μπορέσουν να ανακάμψουν -όσο το επιτρέπει το κύμα ανατιμήσεων- από τις σκληρές επιπτώσεις που είχε στον κλάδο η πανδημία.

Ωστόσο η εικόνα στα καταστήματα εστίασης είναι διαφορετική, με τους καταστηματάρχες να ακούν τουρίστες αλλά να μην τους …βλέπουν.

«Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά», δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Εστίασης Αγίου Νικολάου Κώστας Ζαχαριάς, ο οποίος σημείωσε ότι την αυξημένη κίνηση του Απριλίου διαδέχτηκε μια κάμψη τον Μάιο η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι τα ξενοδοχεία έχουν πολύ μεγάλες πληρότητες. Άρα κόσμος έχουμε αλλά ο κόσμος δεν βγαίνει από τα ξενοδοχεία και όταν το κάνει δεν κάνει μεγάλες καταναλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Ζαχαριάς εξέφρασε την ανησυχία του καθώς και οι επιχειρηματίες της εστίασης στο νησί περίμεναν την τουριστική περίοδο προκειμένου να καλύψουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσει που έχει δημιούργησε η πανδημία. «Τα ρεκόρ του 2019 που ακούμε είναι μόνο για τα ξενοδοχεία και τα αεροδρόμια», δήλωσε ωστόσο τόνισε πως οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι προβληματισμένοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν παύουν όμως να ελπίζουν πως του επόμενους μήνες η κίνηση στα καταστήματά τους θα αυξηθεί.https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.