Κρήτη – Τουρισμός: «Μέτριος» ο Μάιος, ελπίδες για τον Ιούνιο

Καλός -για την μετά κορωνοϊού εποχή- ήταν ο φετινός Μάιος στην Κρήτη, με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία να κινούνται στο 40-60% του αντίστοιχου μήνα του 2019.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης κ. Κώστα Κουρκουνάκη μέχρι τις 15 Μαΐου είχε ανοίξει το 40% των ξενοδοχείων στο νησί. «Ο Μάιος ξεκίνησε καλά, στα μέσα του μήνα όμως με τις εξελίξεις στην Ευρώπη, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, τα πράγματα δεν ήγαν καλά, όμως τώρα βλέπουμε πως οι αγορές κινούνται πάλι», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη.

Η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Αγγλία και οι χώρες της Βαλτικής ήταν εκείνες που «ψήφισαν» Κρήτη τον Μάιο, με την τουριστική ροή από την Γερμανία να καταγράφει ένα «σκαμπανέβασμα» λόγω των οδηγιών που δόθηκαν από τα υπουργεία της χώρας.

Πλέον τα ξενοδοχεία και ειδικά οι πιο μικρές μονάδες, που είναι εκείνες των οποίων οι επισκέπτες κινούν και την αγορά του νησιού, έχουν ανοίξει, με την Κρήτη να έχει μπει σε καλοκαιρινό ρυθμό.

Οι κρατήσεις δείχνουν μια αυξητική τάση, σημείωσε ο κ. Κουρκουνάκης, ωστόσο τόνισε πως αυτό δεν μεταφράζεται και σε αύξηση των εσόδων για τις ξενοδοχειακές μονάδες καθώς τα πακέτα έχουν κλειστεί, στις περσινές τιμές, την ώρα που τα κόστη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης έχουν εκτοξευθεί. «Η κατάσταση είναι δύσκολη και για τα ξενοδοχεία και για τα τουριστικά γραφεία», ανέφερε ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα του πως οι αυξημένη κίνηση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να καλύψουν τα έξοδά τους και να δείξουν ένα «καλό πρόσωπο» ώστε να προσελκύσουν τουρίστες και την επόμενη χρονιά.https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.