Κρήτη – τουρισμός: Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και οι νέες προσφορές από τα ξενοδοχεία

Ημερομηνία:

“Μέσα Σεπτέμβρη και ο τουρισμός στην Κρήτη καλά κρατεί” σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς. Από τη μία ο καλός καιρός – το μεγαλύτερο τουλάχιστον διάστημα – και από την άλλη τα πανέμορφα μέρη του νησιούμ αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Αυτή την περίοδο σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού που μίλησαν στο Ράδιο Κρήτη, οι κρατήσεις είναι σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα για την εποχή. Αυτό όπως λένε φαίνεται άλλωστε και από τον αριθμό των αφίξεων που καταγράφονται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, ένα αεροδρόμιο στο οποίο κατά τη διάρκεια του Αυγούστου διακινήθηκαν περισσότερο από 1,6 εκατομμύριο επιβάτες.

Κοινή διαπίστωση όσων έχουν εικόνα του τουρισμού στην Κρήτη, είναι ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα καταγράφονται υψηλά ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία.

Μικρή πτώση αναμένεται να καταγραφεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη ενώ από εκεί και ύστερα θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει και θα είναι έτσι μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτήν την περίοδο υπάρχουν ξενοδοχεία στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου που παρουσιάζουν πληρότητα ακόμα και 100% ωστόσο δεν λείπουν και εκείνες οι ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν πληρότητα 80%.

Τα ξενοδοχεία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργο Πελεκανάκη, έχουν φροντίσει να προχωρήσουν και πάλι σε προσφορές προκειμένου να αυξήσουν τις πληρότητες τους.

Στην ερώτηση για τον αν θα υπάρξει παράταση της τουριστικής περιόδου φέτος στην Κρήτη, οι εκπρόσωποι του κλάδου απαντούν πως αυτό είναι δύσκολο και ότι χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες που για την ώρα, δεν έχουν το γόνιμο έδαφος.

Τί γίνεται με τις κρατήσεις

Την ίδια άποψη, εκφράζει μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης ο οποίος σημειώνει ότι ο Σεπτέμβριος πάει πολύ καλά για την Κρήτη, αφού ο μέσος όρος πληρότητας στα ξενοδοχεία είναι άνω του 80%.

Ο κ. Βλατάκης εκτιμά ότι τα ποσοστά θα ανέβουν κι άλλο εάν λάβουμε υπόψιν μας τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που πάντα υπάρχουν και επηρεάζουν την εικόνα στο νησί.

Οι μήνες Μάιος και Οκτώβριος είναι παραδοσιακά μήνες που γίνονται κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σημειώνει ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης σχολιάζοντας ότι και ο μήνας Οκτώβριος θα είναι καλός για την Κρήτη , όμως” όπως λέει, “όλα θα φανούν στο ταμείο που θα γίνει τέλος Νοεμβρίου”.ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καταγγελία για Φαλάσαρνα: Μουσική στη διαπασών, ξαπλώστρες...

Τι αναφέρεται στην καταγγελία. Σε μια σοβαρή δημόσια καταγγελία προχώρησε...

H καρδιά του πολιτισμού “χτυπά” στο Αμάρι...

Το 10ο Amari Green Festival ξεκινά στο Αμάρι Ρεθύμνου,...

Καταγγελία για Φαλάσαρνα: Μουσική στη διαπασών, ξαπλώστρες...

Τι αναφέρεται στην καταγγελία. Σε μια σοβαρή δημόσια καταγγελία προχώρησε...

H καρδιά του πολιτισμού “χτυπά” στο Αμάρι...

Το 10ο Amari Green Festival ξεκινά στο Αμάρι Ρεθύμνου,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καταγγελία για Φαλάσαρνα: Μουσική στη διαπασών, ξαπλώστρες στο νερό και νεκρά χελωνάκια στην παραλία

Τι αναφέρεται στην καταγγελία. Σε μια σοβαρή δημόσια καταγγελία προχώρησε...

H καρδιά του πολιτισμού “χτυπά” στο Αμάρι – Ξεκινά το 10ο φεστιβάλ

Το 10ο Amari Green Festival ξεκινά στο Αμάρι Ρεθύμνου,...

Σημαντική ανακάλυψη: Συστατικό του ελαιολάδου ανοίγει το δρόμο για θεραπεία σοβαρών ασθενειών

Εξαιρετικά σοβαρά τα ευρήματα έρευνας Ελλήνων και Τούρκων επιστημόνων. Μια...

Γιατί είναι περισσότερα τα διαζύγια το καλοκαίρι;

Πώς θα προστατεύσετε τη σχέση σας. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει,...