Κρήτη – Τουρισμός: Από το «δεν θα ξέρουμε τί θα κάνουμε τόσους τουρίστες» φθάσαμε… στις προσφορές

Ημερομηνία:

Με διαφορετικές προσδοκίες άρχισε η τουριστική σεζόν στην Κρήτη και αλλιώς εξελίσσεται. Αυτό, τουλάχιστον, διαπιστώνουν οι φορείς του κλάδου και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτό τον χώρο.

Από την υπεραισιοδοξία και το «δεν θα ξέρουμε φέτος, που θα βάλουμε τόσους τουρίστες» φθάσαμε στις προσφορές .

Ο Γιώργος Σφακιανάκης πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων είπε στο Ράδιο Κρήτη ότι ήδη πολλοί ξενοδόχοι κάνουν εκπτώσεις έως 40% απο την αρχική τιμή για να γεμίσουν τα κρεβάτια τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Στην Ελλάδα φέτος το τουριστικό πακέτο που συμπεριλαμβάνει αεροπορικό εισιτήριο, διαμονή και διατροφή, αυξήθηκε περίπου κατά 40% και η χώρα μας, είναι ακριβότερη από άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε ο ίδιος, αν το πακέτο μιας εβδομάδας διακοπών για την Κρήτη φθάνει τα 1500 ευρώ, στην Τουρκία σε πεντάστερο είναι 1200 ευρώ, στην Αίγυπτο 1000 ευρώ, στην Αλβανία που προσπαθεί κι εκείνη να πάρει ένα κομμάτι από την πίτα του τουρισμού τα 800 ευρώ.

Εν μέσω ευρωπαικής κρίσης οι ξένοι επισκέπτες επανασχεδιάζουν τις διακοπές τους, αλλά και το τι θα ξοδέψουν και ο ρυθμός της ροής των κρατήσεων που ήταν καταιγιστικός τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας πολύ υψηλές προσδοκίες για την πορεία της χρονιάς, άρχισε να μειώνεται αισθητά.

Ο Δημήτρης Κουμπαράκης Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων επεσήμανε ότι οι προσφορές αρχίζουν απο το 20% και φθάνουν το 40% και τόνισε ότι μέχρι σήμερα, πτώση της κίνησης καταγράφεται σε πολλές αγορές όπως είναι η γερμανική, η γαλλική, η αυστριακή, η ολλανδική.

«Λάθος τακτική οι προσφορές»

«Είναι ξεκάθαρο, ότι τουρισμός υπάρχει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που αρχικά περιμέναμε» τονίζουν οι επιχειρηματίες, ενώ πολλοί λένε ότι είναι λάθος το γεγονός ότι άρχισαν ήδη οι εκπτώσεις.

«Ζήτηση υπάρχει, είναι λάθος τακτική οι προσφορές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, σημειώνοντας ότι κάποιοι βιάστηκαν και δεν έπρεπε να το κάνουν.https://www.ekriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων το 2025 – Μεγάλοι...

Ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν πάνω από 190 εργατικά δυστυχήματα το...

Τουρισμός 2026: Υψηλές προσδοκίες, αυξημένες προκλήσεις και...

Με το 2025 να κλείνει ως ακόμη ένα έτος-ρεκόρ,...

Ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων το 2025 – Μεγάλοι...

Ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν πάνω από 190 εργατικά δυστυχήματα το...

Τουρισμός 2026: Υψηλές προσδοκίες, αυξημένες προκλήσεις και...

Με το 2025 να κλείνει ως ακόμη ένα έτος-ρεκόρ,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων το 2025 – Μεγάλοι οι αριθμοί και στην Κρήτη

Ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν πάνω από 190 εργατικά δυστυχήματα το...

Υποχρεωτική αλλαγή διπλωμάτων οδήγησης στην ΕΕ – Ποιοι οδηγοί επηρεάζονται και ποια είναι τα επόμενα ορόσημα

Μπροστά σε μια εκτεταμένη διαδικασία αντικατάστασης διπλωμάτων οδήγησης βρίσκονται...

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου

Στο τραπέζι και αναστολή λειτουργίας των λαχαναγορών. Σοβαρές αναταράξεις στη...