Κρήτη:Τουριστική Έκθεση «ITTF 2023» της Βαρσοβίας

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «ITTF 2023» της Βαρσοβίας, που διήρκησε από τις 16 έως 18 Μαρτίου 2023 και όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης με εκπρόσωπούς της τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ Κυριάκο Κώτσογλου, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού Κρήτης κ. Νίκο Αλεξάκη, τον Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Χανίων κ. Μανόλη Βολικάκη, τον συνεργάτη της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τάσο Διαμαντάκη, και την ξεναγό κα Ιουστίνα Κούλικ.

Η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση αυτή, η οποία διοργανώθηκε στο Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών, στο κέντρο της πολωνικής πρωτεύουσας, υλοποιήθηκε εντός του περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με συν-εκθέτες εκπροσώπους άλλων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των επισκεπτών του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης που εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό, όπως και το έντονο ενδιαφέρον τους να την επισκεφτούν. Το περίπτερο επισκέφτηκε επίσης η Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία, συνοδευόμενη από την Εμπορική Ακόλουθο και τον Πρόξενο Βαρσοβίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έγιναν και οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις :
1) εκτενείς παρουσιάσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου, όπως και από εκπρόσωπους των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνου και Χερσονήσου, απευθυνόμενες σε εκπροσώπους τοπικών τουριστικών πρακτορείων και ΜΜΕ
2) παρουσιάσεις όλων των ελληνικών συμμετοχών και, από την πλευρά της Κρήτης, παρουσίαση από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Νίκο Αλεξάκη
3) προβολές video spot όλων των συμμετοχών
4) πρωτότυπο event του ΕΟΤ όπου οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Βαρσοβίας έκαναν διαγωνισμό γνώσεων για την Ελλάδα μέσω οθόνης εντός του περιπτέρου
5) συνάντηση με Πολωνούς δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, bloggers κλπ. με τους εκπροσώπους των συμμετοχών του ελληνικού περιπτέρου και με την Ελληνική Διπλωματική Αντιπροσωπεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου έκανε την εξής δήλωση: «Στην Βαρσοβία, σε μια χώρα που εξελίσσεται σε μια από τις νέες μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα, απαιτούνται συνεργασίες και συνέργειες για να κερδηθεί και αυτή η αγορά, ειδικά με το συναλλαγματικό πλεονέκτημα που έχουν οι γείτονες. Για μια ακόμη φορά, σε συνεργασία με τις ενώσεις ξενοδόχων και την Choose Crete, παράλληλα και συμπληρωματικά με την έκθεση, παρουσιάσαμε τον προορισμό μας, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με τους φορείς τουρισμού και προσθέσαμε ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής μας για το 2023, προσδοκώντας και φέτος μια χρονιά ρεκόρ για την Κρήτη».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ακριβότερη η Κρήτη από τους ανταγωνιστές της,...

Με υψηλές προσδοκίες ξεκινάει η νέα σεζόν. Η τουριστική σεζόν...

Ο Νίκος Κουμνάς νέος Πρόεδρος του Συλλόγου...

Ο Νίκος Κουμνάς αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων...

Ακριβότερη η Κρήτη από τους ανταγωνιστές της,...

Με υψηλές προσδοκίες ξεκινάει η νέα σεζόν. Η τουριστική σεζόν...

Ο Νίκος Κουμνάς νέος Πρόεδρος του Συλλόγου...

Ο Νίκος Κουμνάς αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μειώσεις έως 23% στα τιμολόγια της ΔΕΗ τον Μάρτιο

Η μείωση των τιμών - τονίζει η ΔΕΗ -...

Ακριβότερη η Κρήτη από τους ανταγωνιστές της, αλλά «αξίζει τα λεφτά της»

Με υψηλές προσδοκίες ξεκινάει η νέα σεζόν. Η τουριστική σεζόν...

Ιράν: Ο Αλιρέζα Αραφί προσωρινός αντικαταστάτης του Χαμενεΐ – Ποιος είναι ο 67χρονος κληρικός

Ο Αραφί είναι καταξιωμένος κληρικός με μακρά θητεία σε...