Κρήτη: Βαφτίσεις μόνο μετά από έγκριση του…μητροπολίτη!

Σκληραίνει τη στάση της για τις βαφτίσεις η Εκκλησία της Κρήτης!
Σκληραίνει τη στάση της όσον αφορά τις βαφτίσεις η εκκλησία της Κρήτης! Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τους πολλούς ή άλλου θρησκεύματος νονούς, αλλά και με αφορμή τους γάμους των ομόφυλων, που προώθησε η κυβέρνηση, οι Συνοδικοί Ιεράρχες της Κρήτης επαναφέρουν…αυστηρές διατάξεις που ενώ υφίσταντο, ουσιαστικά είχαν ατονίσει τα τελευταία χρόνια! Τώρα πια και με….συνοδική βούλα πρέπει να υπάρχει για τη βάφτιση έγκριση του μητροπολίτη καθώς και δήλωση ότι ο νονός είναι ορθόδοξος και να έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο- που αποκάλυψε ο Δημ.Αλικάκος- και απεστάλη χθες προς τις Ενορίες και τις ιερές Μονές του νησιού, από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τέλεση του μυστηρίου της Βάπτισης άνευ της έγκρισης από την οικεία Μητρόπολη.
Στην πραγματικότητα υπήρχαν αυτές οι “εντολές” , αλλά κάτι τέτοιο σπάνια ίσχυε μέχρι τώρα. Ατύπως ορισμένοι ιερείς το εφάρμοζαν. Η κάθε ενορία δεν είχε τυπική υποχρέωση ενημέρωσης της Μητρόπολης, ούτε βεβαίως απαιτούνταν άδεια από αυτήν.
Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση ότι ο ανάδοχος είναι χριστιανός ορθόδοξος και, εάν είναι έγγαμος, έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο.
Όπως αναφέρει η εγκύκλιος η αναδοχή από έγγαμους που έχουν τελέσει μόνο πολιτικό γάμο «απαγορεύεται παντελώς». Και αυτό εισάγεται για πρώτη φορά υποχρεωτικά, καθώς απαιτείται πια υπεύθυνη δήλωση προς την Μητρόπολη” αναφέρει και θέτει αυστηρότερες προϋποθέσεις για να γίνει το μυστήριο της βάφτισης!https://patris.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.