Κρήτη: Ξεσηκωμός για την Υγεία – «Ο κόσμος έχει ξεχειλίσει από θυμό…»

Κεντρικό αίτημα της πανλασηθιώτικης κινητοποίησης είναι η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ με το αίτημα για προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Υγειονομικοί, σωματεία, φορείς και πολίτες είπαν με μια φωνή «φτάνει πια» απαιτώντας από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της δημόσιας Υγείας. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εκατοντάδες Λασιθιώτες από τη Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα αλλά και εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν στο Σεληνάρι για το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για την Υγεία.

Κεντρικό αίτημα της πανλασηθιώτικης κινητοποίησης είναι η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ με το αίτημα για προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις υπόλοιπες μονάδες Υγείας να ακούγεται δυνατά (κεντρική φωτογραφία cretalive.gr).

Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο/cretalive.gr

«Όλοι μαζί να φωνάξουμε για το δικαίωμά μας σε δημόσια, δωρεάν Υγεία»
Κλειστά σε όλο το νομό τις ώρες του συλλαλητηρίου παρέμειναν τα καταστήματα εστίασης και τα σχολεία μετά από αποφάσεις των συλλόγων γονέων που προκειμένου να στηρίξουν σθεναρά την κινητοποίηση.

«Σήμερα στο Σεληνάρι, όλοι μαζί να φωνάξουμε για το δικαίωμά μας σε δημόσια, δωρεάν Υγεία, γιατί τα νοσοκομεία του νομού και οι δομές υγείας είναι διαλυμένα και η κυβέρνηση αδιαφορεί παρά τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει σε όλο το νομό», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αγίου Νικολάου, Γιώργος Μανουσάκης, μεταδίδει το neakriti.gr.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Δημήτρης Βλασσάκης, αναφέρθηκε στην πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι για να καλύψουν τα κενά των υπό στελεχωμένων Νοσοκομείων με μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στην προσφορά της εργασίας τους.

Από την επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας η Μαρία Κτιστάκη , είπε ότι, «μετά από 15 χρόνια μνημονίων όλες οι κυβερνήσεις έβαλαν το λιθαράκι τους για τη συρρίκνωση, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να βάλει την ταφόπλακα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.