Κρήτη: Υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία και σήμερα στην Κρήτη, με τους ανέμους να φτάνουν και τα 6 μποφόρ, γεγονός που προκαλεί την εγρήγορση της Πυροσβεστικής και των τοπικών αρχών για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών.

Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός στην Κρήτη θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, και κατά τόπους μέχρι 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, εκτός από την ΠΕ Χανίων, όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες του νησιού θα βρίσκονται στο επίπεδο 3 (κίτρινο επίπεδο).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των τριών νομών της Κρήτης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.