Κρήτη: Ζεσταίνει μηχανές ο τουρισμός -Η σεζόν ξεκινά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά σε κλίμα αισιοδοξίας

Ημερομηνία:

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει φέτος η τουριστική περίοδος στην Κρήτη, με τους εμπλεκόμενους στο χώρο να αισιοδοξούν για μια πολύ καλή τουριστική περίοδο.

Η βαριά βιομηχανία του νησιού ζεσταίνει τις μηχανές της και μάλιστα τα μέχρι και τώρα στοιχεία δείχνουν οι πρώτες αφίξεις μέσω αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, να εκτελούνται από τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου.
Μαζικό κύμα αφίξεων στο τέλος Μαρτίου

Εικόνα αισιοδοξίας

Η εικόνα αισιοδοξίας βγαίνει από τις δύο βασικές πύλες εισόδου του νησιού, το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Οι πρώτες εταιρείες χαμηλού κόστους που θα ξεκινήσουν δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», θα είναι μέσα στον Μάρτιο. Αναμένονται στις 26 Μαρτίου από το Βερολίνο, το Λονδίνο την Κοπεγχάγη, ενώ μία ημέρα μετά αναμένεται το πρώτο μαζικό κύμα αφίξεων με 11 πτήσεις από αεροδρόμια της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Ιρλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας , και ακολουθούν αφίξεις από αεροδρόμια της Μάλτας, της Ιταλίας και της Φιλανδίας.

Στο αεροδρόμιο Χανίων, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, θα ξεκινήσουν και οι αφίξεις τσάρτερ με το ενδιαφέρον από μεγάλους tour operator και από σκανδιναβικές χώρες να είναι πολύ υψηλό.

Η κίνηση θα αυξάνεται σταδιακά και θα κορυφωθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αναμένεται να καταφθάσουν στις 26 Μαρτίου, τριάντα πτήσεις τσάρτερ από χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης όπως την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία .

Με βάση την εικόνα αυτή, τα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία θα αρχίσουν να λειτουργούν σταδιακά από τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, ενώ για τους μήνες που θα ακολουθήσουν η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη για τα καταλύματα όλων των τύπων.

Κρήτη: Πρεμιέρα δράσεων τουριστικής προβολής

Η νέα τουριστική περίοδος θα συνδυαστεί στα Χανιά και με σειρά δράσεων, με την πρώτη χρονικά να αφορά ένα τριήμερο φεστιβάλ εναλλακτικού τουρισμού που προγραμματίζεται για τις αρχές Μαΐου με ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στον τουριστικό τομέα.

«Στόχος είναι το φεστιβάλ να καθιερωθεί ως θεσμός», επισημαίνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νεκτάριος Ψαρουδάκης συμπληρώνοντας ότι , «είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου και περιλαμβάνει ακόμα συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, διαδικτυακές καμπάνιες, ενίσχυση μορφών τουρισμού, όπως ο γαμήλιος, ο πεζοπορικός και φυσιολατρικός, ο αθλητικός, ο συνεδριακός, ο γαστρονομικός, ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός, ο αστικός τουρισμός, ο τουρισμός τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών και ο εκπαιδευτικός τουρισμός».

iefimerida.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Δυο Μαύρα Πουκάμισα»: Η κόρη γνωστού δημοσιογράφου...

Από τις σελίδες του βιβλίου στην οθόνη, με την...

Κρήτη: Μπλακ άουτ έως και 30 ώρες...

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης προκάλεσαν στην Κρήτη τα πρώτα έντονα...

«Δυο Μαύρα Πουκάμισα»: Η κόρη γνωστού δημοσιογράφου...

Από τις σελίδες του βιβλίου στην οθόνη, με την...

Κρήτη: Μπλακ άουτ έως και 30 ώρες...

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης προκάλεσαν στην Κρήτη τα πρώτα έντονα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι δύο λέξεις που κάθε παιδί χρειάζεται να ακούει από τους γονείς του

Μην «τσιγκουνεύεστε» το «σ’ αγαπώ» στα παιδιά σας –...

Όλα όσα μπορεί να μας μάθει το κουτσομπολιό

Η επιστήμη δείχνει ότι το κουτσομπολιό δεν είναι πάντα...

Κληρονομιές: Ποιος κρατά το σπίτι, ποιος παίρνει χρήματα και τι γίνεται με τα χρέη – Όλες οι αλλαγές

Νέοι κανόνες ισχύουν πλέον για τις κληρονομιές, αλλάζοντας σημαντικά...