Κτηματολόγιο: Παράθυρο για νέες παρατάσεις

Ημερομηνία:

Στην κυβέρνηση ανοίγουν παράθυρο για πρόσθετη παράταση στη συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης. «Κάνουμε σκέψεις για νέες παρατάσεις πέραν του εξαμήνου. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας», αποκάλυψε στα «ΝΕΑ» ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος. Κατά το ίδιο στέλεχος «αν τελικά δοθεί παράταση, το ελάχιστο χρονικό διάστημα θα είναι τουλάχιστον τρεις μήνες».

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης στην πλειονότητά του αφορά – κυρίως – αγροτικές περιοχές. Και εδώ έγκειται η δυσκολία του. Γιατί; Επειδή σε αυτές τις περιοχές υπάρχει μεγάλο ποσοστό ακινήτων για τα οποία δεν έχει διευθετηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς είτε λόγω κληρονομικής διαδοχής χωρίς αποδοχή κληρονομιάς, είτε λόγω αδυναμίας εντοπισμού πολλών αγροτικών ακινήτων από ιδιοκτήτες που έχουν μεταναστεύσει σε άλλες πόλεις είτε σε άλλες χώρες αλλά και λόγω χρησικτησίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών Μιχάλης Καλογιαννάκης «πολλοί ιδιοκτήτες αποφεύγουν – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – να πάνε να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο». Και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει η σκέψη για νέες παρατάσεις, πέρα από το διάστημα που προβλέπει ο νόμος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΣΔΕ 2026: Αλλάζουν τα δεδομένα για τους...

Χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και...

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να...

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

ΟΣΔΕ 2026: Αλλάζουν τα δεδομένα για τους...

Χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και...

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να...

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελλάδα-Κροατία: Οι συνήθεις αντίπαλοι και πάλι αντιμέτωποι στον τελικό του 3ου Socca Aegean Cup

Την ευκαιρία να υπερασπισθεί τον τίτλο που κατέκτησε στην...

Τροποποίηση λειτουργίας Κ.Ε.Π. Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους πολίτες ότι το...

Εξελίξεις στα έργα του ΒΟΑΚ στην «παράκαμψη Ηρακλείου»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό...