Κτηματολόγιο: Σβήνουν ακίνητα από το χάρτη

Ημερομηνία:

Τα κλειδιά της περιουσίας τους θα πρέπει να παραδώσουν στο Δημόσιο έως το τέλος του 2020 οι κάτοικοι του Λάγιου Λακωνίας.

Αιτία του… κακού; Ο συνδυασμός της δημιουργίας Κτηματολογίου και τεκμηρίου κυριότητας υπέρ του Δημοσίου. Οπως εξηγεί, μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος Απόστολος Γεροντίδης, η διαδικασία κατάρτισης του Κτηματολογίου από το 2004 μετέτρεψε το Λάγιο σε χωριό ακτημόνων, αφού τα κτήματα των κατοίκων καταχωρίστηκαν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου κατά 52%. Την ίδια ώρα, το υπόλοιπο 48% καταχωρήθηκε σε 42 άλλους συνιδιοκτήτες «εντελώς άσχετους με το χωριό, οι οποίοι με τις μέχρι σήμερα κληρονομικές διαδοχές έχουν φτάσει τους 55».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Προκόπη Γιόγιακα, το Λάγιο είναι μια ενδεικτική περίπτωση, ωστόσο ο ίδιος κίνδυνος ελλοχεύει σε δεκάδες άλλες περιοχές της χώρας.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει πως το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικεί οποιαδήποτε εκτός σχεδίου ακίνητο, αξιώνοντας από τους πολίτες την ανεύρεση μεταγραμμένων τίτλων μέχρι και το 1885.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Νέοι δρόμοι ανοίγουν για τον τουρισμό της Κρήτης

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΑΙ Η...

1 Φεβρουαρίου:Καλό και ευλογημένο Τριώδιο

ΑΡΧΗ ΤΡΙΩΔΙΟΥ – Η πορεία προς το Πάσχα *Το Τριώδιο...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...