Κύπελλο Ελλάδας με SL και SL 2, «αποκλείστηκε» η FL

Λόγω κορονοϊού η ΕΠΟ έβαλε… ψαλίδι στο Κύπελλο. Στην τηλεδιάσκεψη  της Τρίτης (08/12) η ομοσπονδία αποφάσισε η διοργάνωση να διεξαχθεί με τις ομάδες της Super League και της Super League 2. Ετσι, άλλαξε την προκήρυξη και… απέκλεισε τη Football League. Ο λόγος είναι ότι οι ημερομηνίες πιέζουν.

Το Κύπελλο, αν δεν υπάρξουν νέα προβλήματα περιορισμών, θα ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου 2021. Ολα αυτά υπό την προϋπόθεση οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να πάρουν το πράσινο φως για να αγωνιστούν, μετά τις 7 Ιανουαρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας για παράταση του lock down έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. Η Επιτροπή Διοργανώσεων παρουσίασε στην Ε.Ε. δύο εναλλακτικά σχέδια για τη συνέχιση της διοργάνωσης, το πρώτο με συμμετοχή των ομάδων των Super League 1 και Super League 2 και το δεύτερο με συμμετοχή μόνον των ομάδων της Super League 1, τα οποία εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν κατά περίπτωση, με βάση αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση των ομάδων της Super League 2, και αφετέρου τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που θα εφαρμοστούν την περίοδο των αγώνων.

Αποφασίστηκε η ισομερής κατανομή του αναπτυξιακού προγράμματος solidarity της UEFA αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις ΠΑΕ της Super League 1, οι οποίες θα εισπράξουν από 333.110,46 ευρώ η καθεμία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.