Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ημερομηνία:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, εξειδικεύοντας όσα ανακοίνωσε το Σάββατο στην ομιλία του στη ΔΕΘ.
Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 87η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, εξειδικεύοντας όσα ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε «μεταρρύθμιση κάθε βραχίονα που μας κρατάει πίσω», έκανε λόγο για «νέα συμφωνία αλήθειας», ενώ ανακοίνωσε και ορισμένα οικονομικά μέτρα – με δεδομένο το μικρό «καλάθι» της φετινής ΔΕΘ – από τα οποία ξεχωρίζει το «ξεπάγωμα» των τριετιών για τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα.

12:10 Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των πλημμυρών
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζεται να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο την Πολιτική Προστασία. Ο στόχος είναι να υπάρχουν όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες, ενώ σημείωσε ότι οι ειδικοί θα κρίνουν αν τα έργα που έγιναν στη Θεσσαλία για τις πλημμύρες ήταν αποτελεσματικά.

«Οι πόλεις της Θεσσαλίας δεν πλημμύρισαν, τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη», τόνισε.

«Θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα παραλάβει τα νέα καναντέρ, το 2026», είπε ο πρωθυπουργός.

12:05 Για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία
Πρωτοφανές χαρακτήρισε το φαινόμενο που χτύπησε τη Θεσσαλία, ενώ έδειξε χάρτες του Meteo που συγκρίνουν την κακοκαιρία Daniel με τον «Ιανό» και δείχνουν πόσο πιο σφοδρή ήταν.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε το 112 που είναι διαφορετικός σε σχέση με ό,τι ισχύει για τις φωτιές.

«Αποφασίσαμε τα ελικόπτερα να πετάξουν τα ελικόπτερα όταν θα ήταν ασφαλές» και αυτό έγινε. «Σώσαμε ανθρώπινες ζωές επειδή δράσαμε συντονισμένα και με αυτοθυσία», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στον νέο Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας που θα είναι και φορέας υλοποίησης, ενώ τόνισε ότι έχει ζητήσει βοήθεια από την Ολλανδία που έχει τέτοια εμπειρία αντιμετώπισης πλυμμυρικών φαινομένων.

Θα επιδιώξω διακομματική συναίνεση για την ηγεσία του Οργανισμού, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

12:01 Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θεσσαλονίκη:Η Ελπίδα έγινε νοτες Μ.Α.Ζ.Ι. με...

«Όταν η ελπίδα γίνεται νότες» Μια βραδιά υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου,...

Θρίλερ σε πτήση από Θεσσαλονίκη: Επιβάτης παρασύρθηκε...

Με ασφάλεια επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αεροσκάφος που είχε...

Θεσσαλονίκη:Η Ελπίδα έγινε νοτες Μ.Α.Ζ.Ι. με...

«Όταν η ελπίδα γίνεται νότες» Μια βραδιά υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου,...

Θρίλερ σε πτήση από Θεσσαλονίκη: Επιβάτης παρασύρθηκε...

Με ασφάλεια επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αεροσκάφος που είχε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χωροταξικό: Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπτυξη του τουρισμού

Tο νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό θεσμοθετείται...

Ηράκλειο:Γιορτή Εφτάζυμου στην Κασταμονίτσα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κασταμονίτσας με την στήριξη της Περιφέρειας...

Εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις εμπρησμού στο Ρέθυμνο

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών κατηγορουμένων για εμπρησμό...