Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πρώτες εκλογές Απρίλιο ή Μάιο

Επαναληπτικές 4 – 5 εβδομάδες μετά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πρώτες εκλογές Απρίλιο ή Μάιο

Στην πολιτική επικαιρότητα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η κοινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας με το διαγραμματικό της Νέας Δημοκρατίας, όπου υπήρξε τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την ημερομηνία των εκλογών.

Σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι εκλογές θα είναι τον Απρίλιο ή τον Μάιο και οι επαναληπτικές θα διεξαχθούν τέσσερις ή πέντε εβδομάδες μετά.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε λίγο περισσότερο την ημερομηνία της πρώτης κάλπης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συγκεκριμένους μήνες.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν έλειψε να θέσει και τα διλλήματα των εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «πολύ κρίσιμες οι πρώτες εκλογές, γιατί από αυτές θα κριθεί η αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη» και ζήτησε από τα στελέχη του να προσέχουν, να μεταδίδουν το μήνυμα και το πρόγραμμα της ΝΔ χωρίς αλαζονεία.

Μιλώντας ο πρωθυπουργός, προέβλεψε ότι στην προεκλογική περίοδο θα υπάρξει ένα κλίμα τοξικότητας απέναντι στην κυβέρνησή του και αιτιολόγησε αυτή την θέση του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «οι αντίπαλοί μας δεν έχουν θέση και πρόγραμμα να αντιπαραθέσουν και θα ”κυλήσουν” σε αυτό το επίπεδο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.