Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στόχος να δημιουργηθούν ασφαλείς διάδρομοι που θα επιτρέψουν τη μετακίνηση ανθρώπων μεταξύ συγκεκριμένων χωρών»

Ημερομηνία:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα στη δεύτερη τηλεδιάσκεψη -η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου- με τους πρωθυπουργούς επτά χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη δεύτερη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των πρωθυπουργών κυριάρχησαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα σχέδια και οι στρατηγικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας και το άνοιγμα δραστηριοτήτων που σταδιακά θέτουν σε εφαρμογή οι χώρες τους. Οι οκτώ ηγέτες συζήτησαν ακόμη στρατηγικές για την αντιμετώπιση ενός πιθανού δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε για την επαναλειτουργία των σχολείων, στην οποία έχουν προχωρήσει πολλές από τις χώρες που συμμετέχουν στην ομάδα. Η πλειονότητά τους έχει ξεκινήσει από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση έχει η περίπτωση της Δανίας, η οποία, όπως είπε η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν, άνοιξε τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία με νέους κανόνες ένα μήνα πριν και η όλη εμπειρία είναι θετική, παρά τις αρχικές ανησυχίες των γονιών.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον τόνισε ότι η Αυστραλία δεν έκλεισε τα νηπιαγωγεία ή τα δημοτικά και δεν διαπίστωσε περιστατικά κρουσμάτων ανάμεσα στους μαθητές, ούτε μετάδοσης από μαθητές σε ενήλικες.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης τόνισε ότι όταν επανεκκινήσει την οικονομία της χώρας του, τα σχολεία θα είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τομέα του τουρισμού, καθώς αρκετές από τις χώρες ανοίγουν ήδη ή εξετάζουν το άνοιγμα συνόρων με γείτονές τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της ομάδας, οι οποίες καταγράφουν πολύ χαμηλά κρούσματα, στον τομέα του τουρισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε μία πιο συστηματική συζήτηση μεταξύ τους, που θα αφορά και συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν «ασφαλείς διάδρομοι» που θα επιτρέψουν τη μετακίνηση ανθρώπων μεταξύ συγκεκριμένων χωρών, με βάση κανόνες.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, οι πρωθυπουργοί της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν, της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ και της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενοίκια: Από 1η Ιουλίου 2027 μόνο μέσω...

Περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς πληρωμής...

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Γιατί διπλασιάστηκαν τα περιστατικά στους...

Μελέτη αποκαλύπτει αύξηση κυρίως στα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια στις...

Ενοίκια: Από 1η Ιουλίου 2027 μόνο μέσω...

Περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς πληρωμής...

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Γιατί διπλασιάστηκαν τα περιστατικά στους...

Μελέτη αποκαλύπτει αύξηση κυρίως στα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια στις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενοίκια: Από 1η Ιουλίου 2027 μόνο μέσω τράπεζας – Τι χάνουν ενοικιαστές και ιδιοκτήτες με πληρωμή σε μετρητά

Περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς πληρωμής...

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Γιατί διπλασιάστηκαν τα περιστατικά στους κάτω των 50 – Τι έχει αλλάξει σε 3 δεκαετίες

Μελέτη αποκαλύπτει αύξηση κυρίως στα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια στις...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο All Crete Blue-Green στα Χανιά – Η σκυτάλη περνά στο Ηράκλειο

Με επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε στα Χανιά το...

Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Νεάπολης -Άγιος Νικόλαος

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, η εκ...