Λ. Αυγενάκης: «Η τελική μορφή του Συντάγματος των Σκοπίων είναι ακόμη χειρότερη και από την ίδια την Συμφωνία»

Ημερομηνία:

«Σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ.2, περί παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή 180 ψήφους», δήλωσε, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3» και την εκπομπή «Ημερολόγιο» του Παύλου Τσίμα.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

• Ακόμη και τώρα που μιλάμε, είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να μην έχει φέρει στη Βουλή το αναθεωρημένο Σύνταγμα των Σκοπίων, ούτε το προοίμιό του. Και το ζητάμε αυτό καθώς όλες οι πληροφορίες που έχουμε δείχνουν ότι η τελική μορφή του Συντάγματός τους είναι ακόμη χειρότερη ακόμη και από την Συμφωνία των Πρεσπών.

• Θεωρούμε απαραίτητο να κοινοποιηθεί στη Βουλή η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά προς τον Πρωθυπουργό. Και αυτό γιατί στην παραίτηση Κοτζιά καταγράφονται οι απόψεις του για τα γεγονότα που είναι απαραίτητα να συνεκτιμηθούν, πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος καταγγέλλεται από τον κ. Καμμένο ότι έκανε σειρά υποχωρήσεων για λόγους που μόνον οι ίδιοι γνωρίζουν. Δεν δικαιούμαστε, τόσο εμείς οι βουλευτές, όσο και οι Έλληνες πολίτες, να γνωρίζουμε για αυτές τις υποχωρήσεις;

• Με τη συμφωνία αυτή τα Σκόπια εξασφαλίζουν:
o την αναγνώριση εκ μέρους της Ελλάδας ότι οι πολίτες τους θα ονομάζονται «Μακεδόνες/πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας»
o Χρήση του όρου nationality (που μεταφράζεται και ως ιθαγένεια και ως εθνικότητα) αντί αυτή του όρου citizenship (που αποδίδει καλύτερα την έννοια της σχέσης του πολίτη με το κράτος).
o Αναγνώριση της γλώσσας ως «μακεδονικής».
o Αναγνώριση από την Ελλάδα και ελευθερία χρήσης των ακρωνύμιων MK και MKD («Makedonija») αντί ΝΜ ή ΝΜΚ (North Macedonia).
o Αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας μέσω της επαναλαμβανόμενης αναφοράς αυτής στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

• Δεν υπάρχει πουθενά μια ξεκάθαρη αναφορά στην Ελληνική Μακεδονία, αντίθετα ενισχύεται το αφήγημα περί εθνικής «μακεδονικής» ταυτότητας

• Η σύσταση διεπιστημονικής επιτροπής, θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας και των δύο χωρών ώστε να αρθούν οι αλυτρωτικές αναφορές. Πρόκειται για έμμεση, αλλά σαφή παραδοχή ότι και η Ελλάδα τρέφει και εκείνη αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον των Σκοπίων!

• Δηλαδή, σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας αποδεχόμαστε ότι η Ελλάδα είχε αλυτρωτικές αναφορές στην Ιστορία μας! Όλα αυτά δημιουργούν ένα θερμοκήπιο εκρηκτικού αλυτρωτισμού και βέβαια ξανάρχεται στο προσκήνιο το θέμα για την δήθεν «μακεδονική» μειονότητα, στη Β. Ελλάδα με επίκεντρο τον νομό Φλωρίνης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο: Η Hilton επιλέγει την Κρήτη για...

Έρχονται δύο ακόμα Hilton σε Ρέθυμνο και Γεωργιούπολη. Την Κρήτη...

Taste Atlas: Η γραβιέρα Κρήτης στα κορυφαία...

Η «χρυσή» πεντάδα με ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα μόλις κατέκτησε...

Ρέθυμνο: Η Hilton επιλέγει την Κρήτη για...

Έρχονται δύο ακόμα Hilton σε Ρέθυμνο και Γεωργιούπολη. Την Κρήτη...

Taste Atlas: Η γραβιέρα Κρήτης στα κορυφαία...

Η «χρυσή» πεντάδα με ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα μόλις κατέκτησε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Helleniq Energy: Δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων αεροσκαφών το καλοκαίρι

Η Helleniq Energy δεν αναμένει προβλήματα στην προμήθεια καύσιμα...

Ρέθυμνο: Η Hilton επιλέγει την Κρήτη για τη στρατηγική επέκτασή της στην Ελλάδα

Έρχονται δύο ακόμα Hilton σε Ρέθυμνο και Γεωργιούπολη. Την Κρήτη...

Taste Atlas: Η γραβιέρα Κρήτης στα κορυφαία τυριά του κόσμου

Η «χρυσή» πεντάδα με ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα μόλις κατέκτησε...

«Ως εδώ» με τον ΒΟΑΚ: «Καταπέλτης» οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης προς τον Χρήστο Δήμα!

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο...