Λ Αυγενάκης : Το “Πρότυπο Κατασκηνωτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης ΑμεΑ” δεν αποτελεί απλώς μια νέα υποδομή, αλλά μια ουσιαστική επένδυση

Ημερομηνία:

Μετά από επίσκεψη στο υποκατασκευή “Πρότυπο Κατασκηνωτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης ΑμεΑ” στον Αφραθιά Τυμπακίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου και πρώην Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

Σε επίσκεψη στο υποκατασκευή “Πρότυπο Κατασκηνωτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης ΑμεΑ” στον Αφραθιά Τυμπακίου, ένα έργο ζωτικής σημασίας που υλοποιείται με την πρωτοβουλία και το όραμα του Συλλόγου ΑμεΑ Νότιας Κρήτης “Το Μέλλον” . Παρουσία του Δημάρχου Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, των Αντιδημάρχων, Ιωάννη Φασομυτάκη, Στυλιανό Βεϊσάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλαο Καργάκη, και του Προέδρου του Συλλόγου ΑμεΑ “Το Μέλλον”, Μανώλη Στεφανουδάκη .

Το κέντρο αυτό δεν αποτελεί απλώς μια νέα υποδομή, αλλά μια ουσιαστική επένδυση στην κοινωνική ενσωμάτωση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για άτομα με αναπηρίες στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα, το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από πρόγραμμα LEADER, ύψους 600.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται πρόσθετη χρηματοδότηση για την πλήρη ολοκλήρωσή του. Ο εσωτερικός χώρος του κτηρίου (300τ.μ.) θα περιλαμβάνει σύγχρονο γυμναστήριο, εστιατόριο, γραφεία και αποδυτήρια, εξασφαλίζοντας ένα λειτουργικό και άρτια εξοπλισμένο περιβάλλον. Στον εξωτερικό χώρο θα κατασκευαστούν δύο γήπεδα μπάσκετ, μια πισίνα, καθώς και στάδιο ρίψεων, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής που, όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει φάρο ελπίδας και ενδυνάμωσης για την κοινότητα των ΑμεΑ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να απολαύσουν έναν χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μαλεβιζίου: Έκκληση για υπεύθυνη διαχείριση απορριμμάτων...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Μ. Τρίτη 7 Απριλίου...

Την Μ. Τρίτη 7 στις 12:00 συνεδριάζει η...

Δήμος Μαλεβιζίου: Έκκληση για υπεύθυνη διαχείριση απορριμμάτων...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Μ. Τρίτη 7 Απριλίου...

Την Μ. Τρίτη 7 στις 12:00 συνεδριάζει η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σαρακοστιανό τραπέζι «χρυσάφι»: Στα ύψη οι τιμές στα θαλασσινά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ζήτηση για θαλασσινά όσο...

Ρέθυμνο: Αιφνίδιος θάνατος 28χρονου στο Πέραμα

Ινδός εντοπίστηκε νεκρός στον καναπέ του σπιτιού του Χωρίς τις...

Δήμος Μαλεβιζίου: Έκκληση για υπεύθυνη διαχείριση απορριμμάτων στην Αμμουδάρα

Ο Δήμος Μαλεβιζίου απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της...