Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό: Τουλάχιστον 60 νεκροί μετά από εκτροχιασμό τρένου

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή όταν ένα τρένο εκτροχιάστηκε στην περιοχή Κολουέζι, νοτιοανατολική πλευρά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, δήλωσαν σήμερα τοπικές πηγές και η δημόσια εταιρία σιδηροδρόμων.

Στην παρούσα φάση, «ο απολογισμός είναι 61 νεκροί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά» και «52 τραυματίες που απομακρύνθηκαν από το σημείο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ Μανιόνγκα Ντάμπο, αρμόδιος διευθυντής για τις υποδομές στην Εθνική Εταιρία Σιδηροδρόμων του Κονγκό (SNCC), τηλεφωνικά από το Λουμπουμπάσι.

Όπως δήλωσε, η αμαξοστοιχία ήταν εμπορευματική η οποία, αν και απαγορεύεται, μετέφερε «πολλές εκατοντάδες λαθρεπιβάτες».

«Μερικά πτώματα πιστεύεται ότι παραμένουν εγκλωβισμένα στα βαγόνια που έπεσαν στις χαράδρες», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε ο Μανιόνγκα, η αμαξοστοιχία που αποτελείτο από 15 βαγόνια, 12 από τα οποία ήταν άδεια, ερχόταν από τη Λουένα, στη γειτονική επαρχία Άνω Λομάνι και κατευθυνόταν προς την πόλη των ορυχείων Τένκε, όχι μακριά από το Κολουέζι.

Έπεσαν σε χαράδρα 7 από τα 15 βαγόνια

Εκτροχιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στις 23:50 σε ένα χωριό, περίπου 200 χλμ. από το Κολουέζι, «σε σημείο όπου υπάρχουν χαράδρες», στις οποίες έπεσαν 7 από τα 15 βαγόνια. «Η ομάδα μου εργάζεται ακατάπαυστα για να ανοίξει τον δρόμο μέχρι τη Δευτέρα», πρόσθεσε ο Μανιόνγκα.

Δεν σχολίασε τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά ανέφερε την παλαιότητα των σιδηροτροχιών ως μάλλον μια από τις αιτίες.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Κονγκό, η κυβερνήτης της επαρχίας και η διοικητής του εδάφους όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα έκαναν λόγο για έναν προσωρινό απολογισμό 60 νεκρών.

Οι εκτροχιασμοί αμαξοστοιχιών είναι συχνοί στη ΛΔ Κονγκό, όπως και η βύθιση υπερφορτωμένων πλοίων στις λίμνες και τα ποτάμια της χώρας.

Συχνά, λόγω έλλειψης επιβατικών τρένων ή καλών δρόμων, οι επιβάτες χρησιμοποιούν εμπορευματικά τρένα για να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στ’ Ανώγεια τα Ελληνικά και Κυπριακά Γεωπάρκα...

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη το 6ο Συνέδριο. Στ’ Ανώγεια ξεκινά αύριο...

Τι συζητά τώρα η Αθήνα με τις...

Η αύξηση του ωφέλιμου δημοσιονομικού χώρου που μπορεί να...

Στ’ Ανώγεια τα Ελληνικά και Κυπριακά Γεωπάρκα...

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη το 6ο Συνέδριο. Στ’ Ανώγεια ξεκινά αύριο...

Τι συζητά τώρα η Αθήνα με τις...

Η αύξηση του ωφέλιμου δημοσιονομικού χώρου που μπορεί να...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα για νέο δημοτικό βρεφικό σταθμό στο Γάζι

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε την ακόλουθη δήλωση...

Δήμος Ηρακλείου:Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026 Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επιστρέφει για να...

Ηράκλειο:Αναφορά Αυγενάκη για την Κρήνη Μοροζίνι

Μεταφέρει στη Βουλή το κοινό αίτημα των τουριστικών, επαγγελματικών...

Το μεγαλύτερο Κρητικό Γλέντι του καλοκαιριού έρχεται στο Παγκρήτιο Στάδιο!

Ο Γρηγόρης Σαμόλης ανεβαίνει στη σκηνή για μια μεγάλη...