Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αγίου Βασιλείου:Στήριξη των 4 αγροτών που σέρνονται σε δίκη

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ

Η ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Αγίου Βασιλείου καταδικάζουμε απερίφραστα την προσχηματική δίωξη των 4 αγροτών που την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2022 σέρνονται σε δίκη γιατί με εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους και συμπολίτες μας του Αγίου Βασιλείου και του Ρεθύμνου στις 17/6/2021 συμμετείχαν σε κινητοποίηση καταδίκης της εγκατάστασης 4 νέων Ανεμογεννητριών δίπλα στα σπίτια της Τοπικής Κοινότητας Άρδακτου.
Το αστικό κράτος μπροστά στην υπεράσπιση και την προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους δεν υπολογίζει ούτε το περιβάλλον, ούτε τους επίσημους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε τους κατοίκους μιας παραμελημένης περιοχής που διαμαρτύρονται και προσπαθούν να διαφυλάξουν με νύχια και με δόντια το μέλλον των παιδιών τους.
Για να μην ξεχνάμε, σημαντικά επενδυτικά σχέδια υπάρχουν για τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με πλέον χαρακτηριστική την ανάπτυξη αιολικών πάρκων από την «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» και τον «όμιλο Κοπελούζου», συνολικής ισχύος 950 MW. Στο «παιχνίδι» έχει μπει και η ΔΕΗ, σε συνεργασία με το γαλλικό όμιλο «EdF», ο οποίος βρίσκεται παράλληλα σε επαφές και με άλλους εγχώριους ομίλους για την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών.
Είναι ανάγκη, οι κάτοικοι να βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και κινητοποίηση για να αποτρέψουμε οριστικά τα καταστροφικά για το περιβάλλον σχέδια των συμφερόντων που υποκριτικά εμφανίζονται ως υπερασπιστές της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Αγίου Βασιλείου εκφράζουμε την ολόθερμη αλληλεγγύη μας στους προσχηματικά δικαζόμενους αγρότες και απαιτούμε την πλήρη και οριστική αθώωσή τους.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΧΑΡΙΤΑΚΙΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΡΥΛΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.