Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά:Ερώτηση για το Μουσείο Αλιείας

Ημερομηνία:

Προς:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά κ. Αντώνη Φραγκονικολάκη
Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη

Ερώτηση για το Μουσείο Αλιείας

Η δημιουργία του Μουσείου Θαλάσσιου Πλούτου και Αλιευτικής Παράδοσης, ευρύτερα γνωστού ως Μουσείου Αλιείας, στο Κολυμπάρι, αποτέλεσε μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία, με το πέρασμα του χρόνου, κατέστη, δυστυχώς, ένα κλασικό παράδειγμα γραφειοκρατίας και διαχρονικά λανθασμένων χειρισμών, που το οδήγησαν σε παρακμή και πλήρη ανυποληψία.
Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι δύο χρόνια από την ολοκλήρωση κατασκευής του κτηρίου (2001) με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Pesca του Υπουργείου Γεωργίας και δεκαοκτώ χρόνια (2005) από την έναρξη της λειτουργίας του, ωστόσο το Μουσείο Αλιείας παραμένει εδώ και αρκετά χρόνια ένα «κουφάρι», όπου κατά καιρούς έχουν σημειωθεί βανδαλισμοί, καθώς και διάρρηξη!
Ως γνωστόν, η διαχείριση του Μουσείου Αλιείας ανήκει στην ΑΛΜΑ Α.Ε., στην οποία συμμετείχε με ποσοστό 28% ο πρώην «Καποδιστριακός» Δήμος Κολυμπαρίου, ενώ από το 2011 οι μετοχές αυτές ανήκουν στον «Καλλικρατικό» Δήμο Πλατανιά, από τον οποίο θα περίμενε κανείς, όλα αυτά τα χρόνια, να έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να ξεπεραστούν αποτελεσματικά και οριστικά όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τα όποια άλλα προβλήματα, προκειμένου ο χώρος αυτός να επαναλειτουργήσει, προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί, κατά καιρούς, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά. Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και τον Οκτώβριο του 2020, όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» κατέθεσε σχετική ερώτηση. Ωστόσο, οι όποιες συζητήσεις έχουν γίνει και οι όποιες αποφάσεις έχουν ληφθεί, δεν έχουν οδηγήσει μέχρι και σήμερα στην επίλυση του προβλήματος, για το οποίο έχουν υπάρξει αρκετά δημοσιεύματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πρόσφατα, που αποτυπώνουν την απολύτως απογοητευτική πραγματικότητα.
Με βάση όλα τα παραπάνω, ερωτάται ξανά ο κ. Δήμαρχος Πλατανιά:
1. Ποια είναι τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, αναφορικά με το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι;
2. Ποιες είναι οι ενέργειες, στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμος Πλατανιά, ως ο μεγαλύτερος μέτοχος στην ΑΛΜΑ Α.Ε., με στόχο την επαναλειτουργία, το ταχύτερο δυνατόν, του Μουσείου Αλιείας;

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά»
Δημήτρης Ανθούσης
Αλεξία Κουμάκη
Στέλιος Μαριανάκης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Σούδα- Βαμβακόπουλο.

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη...

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Σούδα- Βαμβακόπουλο.

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη...

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΕ: Νέοι κανόνες για τις χειραποσκευές και μεγαλύτερη διαφάνεια στα αεροπορικά εισιτήρια

Το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο προβλέπει δωρεάν προσωπικό αντικείμενο και...

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Κάηκε πάνω από το 80% του φοινικόδασους στην Πρέβελη

Αποκαρδιωτική η εικόνα από το φοινικόδασος. Πάνω από το 80%...

Στο τραπέζι η 13η σύνταξη αλλά στο ύψος της εθνικής

Ενα από τα επικρατέστερα σενάρια προβλέπει την αύξηση του...

Ρέθυμνο: Στο Θριάσιο 71χρονος με εγκαύματα στο 40% του σώματός του από τη φωτιά

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο αναμένεται να διακομιστεί 71χρονος, ο οποίος...