Λάπτοπ : Έτσι πρέπει να το φορτίζετε για να μην «ταλαιπωρείτε» την μπαταρία

Υπάρχει ένας βασικός κανόνας για την φόρτιση του λάπτοπ σας που πρέπει να γνωρίζετε. Και αυτός είναι ότι δεν πρέπει να τον φορτίζετε στο 100%

Λάπτοπ : Έτσι πρέπει να το φορτίζετε για να μην «ταλαιπωρείτε» την μπαταρία

Το λάπτοπ έχει αντικαταστήσει τους επιτραπέζιους υπολογιστές σε πολλά σπίτια. Ίσως και στο δικό σας. Είστε όμως σίγουρος ότι το χρησιμοποιείτε απόλυτα σωστά; Για παράδειγμα το κρατάτε συνέχεια στην πρίζα και αν όχι, πόσο συχνά το φορτίζετε.

 

Ο πιο βασικός κανόνας

Υπάρχει ένας βασικός κανόνας για την φόρτιση του λάπτοπ σας που πρέπει να γνωρίζετε. Και αυτός είναι ότι δεν πρέπει να τον φορτίζετε στο 100%.

Θα απορήσετε και θα σκεφτείτε για ποιο λόγο… Θα πρέπει να το φορτίζετε έως να φτάσει η μπαταρία στο 80% της. Κι αυτό γιατί μια μπαταρία που φορτίζεται πλήρως τείνει να ταλαιπωρείται, κάτι που μειώνει το προσδόκιμο της ζωής της. Θα πρέπει λοιπόν ούτε να αποφορτίζεται εντελώς (βάζε το λάπτοπ στην πρίζα στο 40%) αλλά ούτε να φορτίζεται πλήρως.

Σύμφωνα με το wifinews.gr, αν χρησιμοποιούμε το laptop ως desktop, έχοντάς το συνεχώς συνδεδεμένο στο ρεύμα δηλαδή, καλύτερα να βγάζουμε την μπαταρία από τη συσκευή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.