Λασίθι:14η συνεδρίαση Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή

Ημερομηνία:

Την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024, συνεδρίασε η Επιτροπή Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή, πραγματοποιώντας τη 14η κατά σειρά συνεδρίασή της.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με πλήρη απαρτία των μελών. Συμμετείχαν επίσης ως προσκεκλημένοι του Συντονιστή οι εκπρόσωποι της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης, κα Ελένη Γρηγοροπούλου και κα Έλενα Τιμοθεάτου, η εκπρόσωπος της ομάδας μελέτης Μ.Α.Ι.Χ , κα Χριστίνη Φουρναράκη, ο εκπρόσωπος της ομάδας μελέτης Μ.Φ.Ι.Κ, κ. Μιχαήλ Δρεττάκης, η εκπρόσωπος της ομάδας μελέτης ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., κα Γιολάντα-Παναγιώτα Κουλούρη, ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Λασιθίου, κ. Εμμανουήλ Ρουκουνάκης και η εξωτερική συνεργάτης του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου , κα Πελαγία Κανακαράκη.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα διαλαμβανόμενα από την προηγούμενη συνεδρίαση και κυρίως για:
– Την Εσπερίδα που διοργανώθηκε στην Ιεράπετρα με θέμα «Παρουσίαση των μελετών από τους αναδόχους για την νήσο Χρυσή» στις 27 Μαΐου 2024.

– Η πρόοδος για την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ώστε να συμπεριληφθεί και η μελέτη ξήρανσης των αρκεύθων.

– Το αίτημα χρηματοδότησης για την απομάκρυνση των μη οργανικών ρύπων από την νήσο Χρυσή από τον ΟΦΥΠΕΚΑ.
– Το αίτημα χρηματοδότησης για την παραγωγή ντοκιμαντέρ για το φυσικό περιβάλλον του νησιού, από τον ΟΦΥΠΕΚΑ.
Ακολούθως συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Η Επιτροπή, αποφάσισε ομόφωνα να ομαδοποιηθούν οι προτάσεις των μελετητών, και να αναζητηθεί χρηματοδότηση είτε από το Πράσινο Ταμείο είτε από τον ΟΦΥΠΕΚΑ, να αποσταλεί επιστολή προς την Διεύθυνση Δασών Λασιθίου για την απομάκρυνση από το νησί των οικόσιτων ζώων και των φασιανών, καθώς και την έκδοση απόφασης κατεδάφισης της ερειπωμένης ταβέρνας «Ζορμπάς». Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα η διερεύνηση της αξιοποίηση του σκάφους που έχει παραχωρηθεί από τον ΟΦΥΠΕΚΑ στη Διεύθυνση Δασών Λασιθίου για τις ανάγκες εποπτείας του νησιού και η εισήγηση πρότασης για την πιο αποτελεσματική χρήση του.

Αναλυτικότερα, το πρακτικό της Συνεδρίασης θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ( https://www.apdkritis.gov.gr ) στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Σήμερα στις 11π.μ. στην Ιεράπετρα η Μεγάλη...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κυριακή 3 Μάη | Πάρκο...

Λασίθι:Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου το Σάββατο...

Τα Μουσικά Σύνολα Έκφρασης θα παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους...

Λασίθι:Σήμερα στις 11π.μ. στην Ιεράπετρα η Μεγάλη...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κυριακή 3 Μάη | Πάρκο...

Λασίθι:Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου το Σάββατο...

Τα Μουσικά Σύνολα Έκφρασης θα παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...