Λασίθι: Αντιδράσεις από επαγγελματίες για διακοπή ακτοπλοϊκών δρομολογίων στον Άγιο Νικόλαο

Ημερομηνία:

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού σε Άγιο Νικόλαο και Σητεία για την διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με ταχύπλοα σκάφη (SeaJets) για Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο από Σητεία και για Σαντορίνη από τον Άγιο Νικόλαο.

Η πληροφόρηση αυτή έφτασε στους κύκλους της τουριστικής αγοράς των δυο περιοχών δημιουργώντας αγανάκτηση, γιατί, όπως υποστηρίζουν, χάνεται μια σημαντική για την τουριστική ανάπτυξη υπηρεσία, ενώ την ίδια ώρα οι πελάτες που θέλουν να κάνουν ημερήσια εκδρομή σε Σαντορίνη ή Κάρπαθο θα πρέπει να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος, αφού πρέπει να πάνε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Για τη φετινή τουριστική σεζόν ταχύπλοο για τη Σαντορίνη θα υπάρχει και από Ρέθυμνο. Πέρυσι, τα δρομολόγια από Σητεία για τα Δωδεκάνησα ήταν επιδοτούμενα, οπότε το εισιτήριο είχε τη μισή τιμή. Το φετινά δρομολόγια από Ρέθυμνο για Σαντορίνη δεν είναι επιδοτούμενα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ναυτιλιακής εταιρείας το εισιτήριο ανέρχεται στα 104.70 ευρώ, τιμή αρκετά υψηλή σε σχέση με ανάλογης απόστασης ταξίδια σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Σητεία για Δωδεκάνησα αυτή την ώρα πραγματοποιεί το φεριμπότ «Πρέβελης», δύο φορές την εβδομάδα, το οποίο θα παραμείνει έως τις 6 Ιουνίου. Αμέσως μετά το δρομολόγιο θα αναλάβει το πλοίο «Νήσος Χίος», μία φορά την εβδομάδα. Το ταχύπλοο που φεύγει από τα Λιμάνια του Λασιθίου από 21 Ιουνίου, θα συνδέει τα Χανιά με τον Πειραιά, μέσω Μήλου, σε μόλις 5 ώρες και 15 λεπτά με επαγγελματίες και πολίτες να κάνουν λόγο “για κατάφορη αδικία… Με αυτή την (ακτοπλοϊκή) ασφυξία, που δημιουργείται εντείνεται η απομόνωση ακριτικών περιοχών, όπως η Κάσος η Κάρπαθος, αλλά και όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Δεν είναι λίγες οι φορές τα προηγούμενα χρόνια, όπου όταν το πλοίο της γραμμής πάθανε βλάβη τα εν λόγω νησιά έμεναν για εβδομάδες, χωρίς σύνδεση με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

Μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ για το θέμα ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβακης δήλωσε, ότι: «Σύμφωνα με τη δική μας πληροφόρηση η επιδότηση της γραμμής θα επαναδημοπρατηθεί στις 4 Ιουνίου όπου περιλαμβάνεται και το «γρήγορο» πλοίο. Εμείς στείλαμε σχετικό διάβημα αμέσως στο Υπουργείο Ναυτιλίας η σύνδεση της Σητείας με τα Δωδεκάνησα είναι αδιαπραγμάτευτο ζήτημα. Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία κανονικά» καταλήγει.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αναδεικνύουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου...

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και το Τμήμα...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου προχωρά στη νομική...

Αυτοψία παρουσία του Δημάρχου Μανώλη Μενεγάκη – Στόχος η...

Αναδεικνύουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου...

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και το Τμήμα...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου προχωρά στη νομική...

Αυτοψία παρουσία του Δημάρχου Μανώλη Μενεγάκη – Στόχος η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Capital Maritime Finance: Αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο στη Euronext Athens

Από 13 έως 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια...

Συναγερμός για την κακοκαιρία στην Κρήτη: Σε ετοιμότητα το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, καθώς...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Κρήτης για την απώλεια του Μανώλη Σπανουδάκη

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Με θλίψη πληροφορηθήκαμε για...