Λασίθι: Αποφασισμένοι να παραιτηθούν δηλώνουν όλοι οι γενικοί γιατροί στο νοσοκομείο Νεάπολης

Αποφασισμένοι να παραιτηθούν δήλωσαν με επιστολή τους πριν από λίγα λεπτά όλοι οι γενικοί γιατροί που εργάζονται στο νοσοκομείο Νεάπολης, μετά την απόφαση της διοίκησης των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου, να καλύπτουν οι ίδιοι καθημερινά εφημερίες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Στην επιστολή τους προς τη Διοίκηση των νοσοκομείων την έβδομη ΥΠΕ αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ

Ως Γενικοί Οικογενειακοί Ιατροί (ΓΟΙ), διορισμένοι στο ΓΝ-ΚΥ Νεαπόλεως και στα Περιφερειακά Ιατρείας Ευθύνης του, είμαστε υπεύθυνοι για την λειτουργία της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον δήμο Αγίου Νικολάου και την ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι ΟΛΟΙ εμβολιαστήκαμε ως οφείλαμε για να προστατευτούμε οι ίδιοι και οι συμπολίτες μας.Πέραν της αγωγής υγείας στην κοινότητα, είμαστε υπεύθυνοι για τα εξής:

Διαρκή λειτουργία του ΓΝ.ΚΥ Νεαπόλεως, του ιατρείου επειγόντων, της Παθολογικής Κλινικής και της Κλινικής Covid χωρίς την πρωινή καθημερινή παρουσία και εφημερία (ενεργή ή ετοιμότητας) Παθολόγου! Τακτική λειτουργία των τακτικών ιατρείων και των τεσσάρων, από τα επτά, ΠΙ.

Σημειώνεται ότι ένας ιατρός τελεί υπό παραπομπή στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, έτερος είναι σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, έτερο ΠΙ παραμένει κενό λόγω συνταξιοδότησης και προσφάτως κατέθεσε παραίτηση ο ιατρός του ειδικού ΠΙ Φυλακών Νεάπολης. Οι 9 εναπομείναντες κατανέμονται στο ΚΥ Νεάπολης (3 ΓΟΙ) στα ΠΙ Ελούντας, Βραχασίου, Χουμεριάκου, Κριτσάς (4 ΓΟΙ) και στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγίου Νικολάου (2ΓΟΙ). Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν την απόφαση της διοίκησης λόγω έλλειψης συνεργασίας και εργασιακής εξουθένωσης, αναφέροντας στην επιστολή τους «Επικίνδυνη για μας τους ίδιους διότι υπάρχει σαφής άρνηση συνεργασίας των επιμέρους ειδικοτήτων με αποκορύφωμα την πρόσφατη καινοφανή απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου για άρνηση συμμετοχής ειδικευομένων της Εσωτερικής Παθολογίας στην λειτουργία του ΤΕΠ.

Το γνωστικό μας αντικείμενο είναι η προνοσοκομειακή και πρωτοβάθμια αντιμετώπιση και όχι το να φροντίζουμε να μην ενοχληθούν ιατροί άλλων επιμέρους ειδικοτήτων από την ανάπαυση τους στο νοσοκομείο κατά την εφημερία τους ή να διασφαλίζουμε την ανενόχλητη ξεκούραση των σε ενεργή εφημερία ιατρών εκτός νοσοκομείου.

Η (ακούσια) μετακίνηση μας σε δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι συναινούμε σε υπέρβαση του πλαισίου εργασίας μας ή σε απαξίωση του επαγγελματικού μας ρόλου ως ΓΟΙ. Επισφαλής για τους ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ, εξαιτίας της ψυχικής και σωματικής μας εξουθένωσης… Καταστροφική για τους πολίτες, που πλέον δεν βρίσκουν συνάντηση με τον προσωπικό οικογενειακό τους ιατρό. Δεν υπάρχει συνέχεια στην φροντίδα υγείας με αποτέλεσμα την ανεπαρκή πρόληψη, διαχείριση και έλεγχο χρόνιων νοσημάτων στην κοινότητα ευθύνης μας.

Όπως έχουμε συνδράμει επανειλημμένως στο παρελθόν στις κατά καιρούς “ έκτακτες κρίσεις” υποστελέχωσης του ΓΝΑΝ, έτσι κληθήκαμε και στην τελευταία “κρίση” εν μέσω πανδημίας και υπό δυσμενέστατες συνθήκες να συνδράμουμε με 20 εφημερίες!!! Κι αυτό, καθώς η αναστολή ανεμβολίαστων ιατρών του ΓΝΑΝ, η αναστολή αδειών, η ανασφάλεια λόγω της συνεχούς έκθεσης στην πρώτη γραμμή, η απώλεια κάθε προγραμματισμού στην προσωπική μας ζωή, μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, θέλοντας να διαφυλάξουμε την επαγγελματική και προσωπική αξιοπρέπειά μας.

ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ του ΚΥ- ΓΝ Νεάπολης:

ΑΛΕΞΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΓΚΙΑΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΑΘΗΝΑ

ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΟΤΑΠΑΣΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΧΑΡΑΣΑΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.