Λασίθι:Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γηροκομείο Ιεράπετρας που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Στ. Αρναουτάκης: «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας πρέπει να βρίσκουν την αγάπη και την θαλπωρή που αξίζουν»

«Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας πρέπει να βρίσκουν την αγάπη και την θαλπωρή που αξίζουν και ως Περιφέρεια Κρήτης στηρίζουμε τις δομές που τους φιλοξενούν», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Γηροκομείου Ιεράπετρας που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης με πάνω από ένα εκ. ευρώ.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, σημειώνοντας πως παραδίδεται μια σύγχρονη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην οποία συνέδραμαν όλοι οι φορείς της πόλης. Παράλληλα, εξέφρασε «ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Κρήτης που από την αρχή αγκάλιασε το κοινό όραμα της Μητροπόλεως και του Δήμου και το χρηματοδότησε».
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Γιώργος Αγγελάκης, μέλη της Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Τα σημερινά εγκαίνια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας, με την Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και το Δήμο Ιεράπετρας. Γιατί ήταν μια αναγκαιότητα κι εδώ στην Ιεράπετρα. Όπως έγινε και στη Λατσίδα και το ίδιο θα ισχύσει και για αντίστοιχη δομή στη Σητεία, ενώ θα στηρίξουμε παρεμβάσεις και στη δομή που υπάρχει στο Οροπέδιο Λασιθίου. Γιατί οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας πρέπει να βρίσκουν την αγάπη και την θαλπωρή που αξίζουν», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δημάρχου Ιεράπετρας να στηρίξει την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου η Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ανθρώπων τρίτης ηλικίας, για περίπατο και αναψυχή.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρθηκε στους συντελεστές του έργου, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση, τις υπηρεσίες για την συστηματική εργασία και τον Μητροπολίτη για τη διαρκή συνεργασία. Ευχαριστίες απεύθυνε και ο Γιώργος Αγγελάκης από το Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αγίου Νικολάου:Διαγωνισμός δημιουργίας Video για μαθητές...

«Το Περιβάλλον μέσα από τα μάτια σου» Διαγωνισμός δημιουργίας Video...

«Το Περιβάλλον μέσα από τα μάτια μου»

Διαγωνισμός δημιουργίας Video για μαθητές με αφορμή την Παγκόσμια...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Διαγωνισμός δημιουργίας Video για μαθητές...

«Το Περιβάλλον μέσα από τα μάτια σου» Διαγωνισμός δημιουργίας Video...

«Το Περιβάλλον μέσα από τα μάτια μου»

Διαγωνισμός δημιουργίας Video για μαθητές με αφορμή την Παγκόσμια...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...