Λασίθι:Εκδήλωση για τους δυο αστυνομικούς που έχασαν την ζωή τους τον Ιούνιο του 89 στις φυλακές Νεάπολης

Ημερομηνία:

Την μνήμη δύο άξιων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Νίκου Κοκολάκη και του Σαράντου Σακκά, που έχασαν την ζωή τους στις 8 Ιουνίου του 1989 κατά την διάρκεια συμπλοκής με κρατούμενους των Δικαστικών Φυλακών Νεάπολης Λασιθίου που προσπάθησαν ν΄ αποδράσουν, τίμησαν σήμερα (8/9) σε μια λιτή τελετή που έγινε στον εξωτερικό χώρο των φυλακών, η τοπική εκκλησία, συγγενείς των θυμάτων και εκπρόσωποι αρχών.

Την ευθύνη της εκδήλωσης, είχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου. Τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη τους, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ. κ. Γεράσιμο, κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός στον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους συγγενείς των θυμάτων, τόνισε ότι μπορεί να έχουν παρέλθει 32 χρόνια, αλλά οι αστυνομικοί αυτοί θα μείνουν στην μνήμη μας, ως οι αυτοί άνθρωποι που προέταξαν το καθήκον για τον συνάνθρωπο και την πατρίδα, όπως θα πρέπει να κάνουμε όλοι, αφού στην φιλοπατρία όλων εναπόκειται η ζωή μας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή να είναι οι τελευταίοι που δίνουν την ζωή τους θυσία στον βωμό του καθήκοντος, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες προς την Ελληνική Αστυνομία που με την παρουσία των στελεχών της – παρά την αποστελέχωση που υπάρχει – προσφέρουν καθημερινά, το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Κρητικά Μαγειρέματα 2026» : Μια μεγάλη γιορτή...

Μια δυναμική σύμπραξη της τοπικής παραγωγής, της γαστρονομίας και...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με αφορμή την απώλεια της...

«Κρητικά Μαγειρέματα 2026» : Μια μεγάλη γιορτή...

Μια δυναμική σύμπραξη της τοπικής παραγωγής, της γαστρονομίας και...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με αφορμή την απώλεια της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...