Λασίθι: Κανείς δεν κατάλαβε ότι τον πέτυχε σφαίρα, λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον 36χρονο που έπεσε νεκρός από μπαλωθιές

Νόμιζα ότι έπεσε επειδή ήταν πιωμένος, τον σήκωσα στο πλάι και είδα αίμα στο χέρι μου, τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας

Λασίθι: Κανείς δεν κατάλαβε ότι τον πέτυχε σφαίρα, λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον 36χρονο που έπεσε νεκρός από μπαλωθιές

Η ίδια οικογένεια από τη μία θρηνεί για τον άδικο χαμό του 36χρονου και από την άλλη αγωνιά για τον 32χρονο που άθελά του σκότωσε τον μπατζανάκη του.

Αποκλειστικά στο LIVE NEWS η μαρτυρία ανθρώπου που ήταν μπροστά στην οικογενειακή τραγωδία. Περιγράφει καρέ καρέ τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της Τετάρτης.

«Τα παιδιά ήταν στην αυλή. Τρώγανε, πίνανε, και είχαν μουσική. Παίζανε μπαλωθιές. Είχαν πιει πάρα πολύ. Το θύμα λίγο πριν γίνει το μοιραίο πήγε τουαλέτα πίσω από το σπίτι. Ο 32χρονος πυροβολούσε με το όπλο και όπως ερχόταν ο μπατζανάκης του τον βλέπω να πέφτει. Εκείνη την ώρα άλλοι τραγουδούσανε, άλλοι μιλούσανε και κανείς δεν πρόσεξε τον 36χρονο να πέφτει», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Συγγενείς και φίλοι είχαν μαζευτεί για γλέντι μετά από την κουρά των προβάτων. Μετά από τις μαντινάδες και τις ρακές, άρχισαν και οι μπαλωθιές. Ο 32χρονος, έβγαλε όπλο και φαίνεται να έριχνε στον αέρα.

«Εκείνη τη στιγμή έπαιξε τρεις ή τέσσερις. Νομίζω καθόταν, τράβηξε το πιστόλι του με το ένα χέρι, σηκώθηκε όρθιος και έριχνε με το χέρι πάνω. Το θύμα ήταν λίγα μέτρα μακριά. Δεν ξέρω πώς τον πέτυχε. Μήπως βρήκε η σφαίρα στο δέντρο που έχουμε στην αυλή… Μόλις συνειδητοποίησε το παιδί ότι τον πέτυχε τράβαγε τα μαλλιά του, φώναζε, ούρλιαζε», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Μία σφαίρα από τις μπαλωθιές πέτυχε τον 36χρονο ενώ γυρνούσε από την τουαλέτα. Κανείς δεν είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας. Το θύμα έπεσε ξαφνικά κάτω και όλοι νόμιζαν πως ζαλίστηκε και έχασε τις αισθήσεις του από το αλκοόλ.

«Τρέχω και βλέπω το παιδί να έχει πέσει και να είναι ξάπλα στο έδαφος. Εγώ νόμιζα ότι έπεσε επειδή ήταν πιωμένος. Τον σήκωσα στο πλάι και είδα αίμα στο χέρι μου. Φώναξα: «Βοήθεια παιδιά! Σταματήστε. Τρέχει αίμα. Έχει χτυπηθεί». Τον σήκωσαν και τον βάλανε στην καρότσα να τον πάνε στο νοσοκομείο. Άρχισε να χάνει πολύ αίμα».

Από τη μία στιγμή στην άλλη άλλαξαν όλα. Ο χρόνος πάγωσε. Τα τραγούδια και οι χοροί σταμάτησαν απότομα. Ο 36χρονος ήταν πεσμένος στο έδαφος και αιμορραγούσε. Δεν είχαν καταλάβει ακόμα ότι οι μπαλωθιές του μπατζανάκη του ήταν τελικά μοιραίες για τον άτυχο άνδρα.

Ο 36χρονος χαροπάλευε στην καρότσα μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο. Όταν τον παρέλαβαν πια οι διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν αργά. Είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Οι δυο τους σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν φίλοι αδελφικοί. Κανένας από τους δύο δεν ήθελε να βλάψει τον άλλον, με τον 32χρονο κατηγορούμενο αφότου κατάλαβε τι είχε συμβεί να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

«Δεν τσακώθηκαν. Ήταν αγαπημένοι. Τραγουδούσαν και περνούσαν καλά. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν έγινε κάτι εσκεμμένα. Προσπαθούσαν να κόψουν έναν σπάγγο με το πιστόλι και ρίχνανε μπαλωθιές στον αέρα. Πυροβολούσε πάντα με το χέρι πάνω», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Οι δύο αδελφές βιώνουν ένα πόνο δικό τους. Η σύζυγος του κατηγορούμενου και του δράστη νιώθει μεγάλη συντριβή», είπε στο MEGA ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Όποιον πάρει ο Χάρος

Αυτές είναι οι συνήθεις εικόνες από γλέντια στην Κρήτη. Δεκάδες κόσμος, ανάμεσά τους μικρά παιδάκια μπροστά στις διαδοχικές μπαλωθιές.

Μόνο το τελευταίο εξάμηνο, η επικίνδυνη παράδοση έχει οδηγήσει σε 16 συλλήψεις και έχουν κατασχεθεί 18 όπλα. Αν και θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι των κρητικών εκδηλώσεων, δεν παύει να είναι ένα άκρως επικίνδυνο έθιμο που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα, η οικογένεια του 36χρονου, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, τον αποχαιρετά για τελευταία φορά και τη Δευτέρα ο 32χρονος κατηγορούμενος περνάει από εισαγγελέα και ανακριτή.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.