Λασίθι:Με επιτυχία η απεργιακή κινητοποίησή των ξενοδοχοϋπαλλήλων από το Συνδικάτο ΤΑΛΩΣ

Με την απεργιακή κινητοποίησή μας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι της περιοχής, όπως και όλης της χώρας, στείλαμε μήνυμα αντίστασης και συνέχισης του αγώνα κόντρα στην υπονόμευση και την προσπάθεια διάσπασης που επιχειρεί η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της.

Δείξαμε ξεκάθαρα πως παραμένουμε μαχητικοί, δεν διστάζουμε να αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.

Ο αγώνας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, κλιμακώνεται.

Πρόοδος και ρεαλισμός δεν είναι να γυρίζει πίσω ο τροχός, στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν 135 χρόνια. Πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα, με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επιστημών, την παραγωγικότητα της εργασίας μας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και όχι εμείς στη δουλειά και αυτά κλεισμένα στο σπίτι.

Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα την ειδικότητα, μάγειρες , διανομείς, σερβιτόροι, εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, δυναμώνουμε την οργάνωση μας-το συνδικάτο μας.
Παλεύουμε συλλογικά απέναντι στους εργοδότες, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους, ενώνουμε την φωνή μας με την υπόλοιπη εργατική τάξη και με σωματεία απ’ όλους τους κλάδους.

Δυναμώνουμε τον απεργιακό αγώνα μας για:
• Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
• Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

• Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
• Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο!

Έχουμε υποχρέωση το 8/ωρο που κατακτήθηκε με θυσίες και αίμα, να το παραδώσουμε στα παιδιά μας!
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και δεν θα αφήσουμε να πισωγυρίσει το ρολόι της Ιστορίας! Σήμερα στέλνουμε το μήνυμά μας στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους που τόλμησαν να φέρουν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα στη Βουλή.
Δηλώνουμε πως δεν καταθέτουμε τα όπλα και δεν συναινούμε στην εξόντωσή μας!

Να πάρουν τώρα πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.