Λασίθι:Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για την ίδρυση του τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Ιουλίου η εκδήλωση της Κ.Ο. Λασιθίου του ΚΚΕ για την ίδρυση πριν από 74 χρόνια του τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με καπετάνιο τον Γιάννη Ποδιά, στη θέση «Σκοτεινά Λακκάκια». Με μία λιτή εκδήλωση η Κ.Ο. Λασιθίου τίμησε όσους συντρόφους και πατριώτες έπεσαν για μία Ελλάδα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με το Λαό της στην εξουσία, για μία Ελλάδα σοσιαλιστική.

Στο μνημείο που έχει τοποθετήσει το ΚΚΕ, στεφάνια κατέθεσαν το Παράρτημα Λασιθίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η Οργάνωση Λασιθίου της ΚΝΕ και η Κ.Ο. Λασιθίου του ΚΚΕ. Ακολούθησε συνεστίαση στην ταβέρνα «Στερεός» στο οροπέδιο του Καθαρού.

Την κεντρική ομιλία στην συγκέντρωση έκανε ο Σίμος Συμεωνίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, όπου ανέδειξε ότι ο αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος του παραμένει επίκαιρος, παρά την προσπάθεια διάφορων «ιδεολόγων» να παρουσιάσουν τον καπιταλισμό ως το τελευταίο σύστημα που θα γνωρίσει η ανθρωπότητα. «Δεν υπάρχει κυριολεκτικά πλευρά της καθημερινότητας του εργάτη, του υπάλληλου, των ανθρώπων του μόχθου που να μην αφήνει το αρνητικό του αποτύπωμα το καπιταλιστικό σύστημα.

Μπροστά στο κυνήγι του κέρδους σαρώνει και τα πιο στοιχειώδη, αυξάνει τον εργάσιμο χρόνο σε 10-12 ώρες, εμπορευματοποιεί τα κοινωνικά αγαθά της υγείας και της παιδείας, αφήνει παραγωγικές δυνατότητες αναξιοποίητες διότι δεν εξασφαλίζουν το επιθυμητό καπιταλιστικό κέρδος, προωθεί τη ναρκωκουλτούρα, τον ατομισμό, «διαλύει» κυριολεκτικά την προσωπικότητα, στερεί δικαιώματα στην άθληση, στον ελεύθερο χρόνο, στην πρόσβαση στον πολιτιστικό πλούτο, καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, εξαθλιώνει λαούς σε όλο τον κόσμο με πολέμους και εκμετάλλευση, οδηγεί χιλιάδες παιδιά καθημερινά στον θάνατο επειδή δεν έχουν να φάνε, να πιούν νερό, να κάνουν εμβόλια.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σ. Συμεωνίδης στάθηκε στα συμπεράσματα από την ιστορία του ΚΚΕ και του λαού μας. «Ο ηρωισμός των συντρόφων μας εκείνης της εποχής, μας διδάσκει ότι το δίκιο και η πάλη για ανώτερα ιδανικά, όπως είναι ο αγώνας ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, ο αγώνας για την ελευθερία του λαού μας να οικοδομήσει την σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία μπορεί να σε κρατάει όρθιο μπροστά στις δυσκολίες.

Το Κόμμα μας συνεχίζει να βαδίζει σε αυτό τον δρόμο και φιλοδοξούμε ότι η εργατική τάξη με τους συμμάχους της αυτοαπασχολούμενους βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου, σε συνθήκες κλονισμού της καπιταλιστικής εξουσίας θα ανταποκριθεί στο καθήκον του ως καθοδηγήτριας δύναμης της νικηφόρας σοσιαλιστικής επανάστασης, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.»

Για την προσπάθεια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να κρύψουν την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, το αντεργατικό νόμο έκτρωμα, όπου η μία κυβέρνηση συνεχίζει το αντιλαϊκό «έργο» της προηγούμενης, χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η αστική τάξη μόνο κερδισμένη βγαίνει από μία αντιπαράθεση κυκλοφοριακού χαρακτήρα, αν θα πάμε από την «δεξιά», από την «κεντρώα» ή «αριστερή» οδό στον ίδιο προορισμό. Για αυτό το λόγο θα δυναμώσουν το επόμενο διάστημα τα δίπολα τύπου «πρόοδος-συντήρηση» που όμως δεν θα αμφισβητούν τον στόχο, θα συνοδεύονται από εκβιαστικά διλλήματα, την λογική του λιγότερου κακού, της αναμονής κ.α. Οι κομμουνιστές ξέρουμε πολύ καλά όμως ότι για να σπάσουν αυτά τα ψευτοδιλήμματα χρειάζεται αγώνας, οργάνωση, συσσώρευση πείρας από πλατύτερες λαϊκές δυνάμεις που θα αποκτούν από την πάλη τους ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο.

Σήμερα προοδευτικό, δίκαιο, αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο λαός μας, οι νέες και οι νέοι να μπορούν να ζήσουν με βάση τον πλούτο που παράγουν και τους τον κλέβουν τα βαρίδια για την εξέλιξη της κοινωνίας, οι καπιταλιστές. Στον 21ο αιώνα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια των παραγωγών του πλούτου, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, με μεγαλύτερες αποδοχές , με υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες που εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής. Οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας τότε μόνο θα απαλλαχθούν από το βαρίδι του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και θα εκτινάξουν τις παραγωγικές δυνατότητες της κοινωνίας. Σε αυτή την προοπτική μπορούν να ζήσουν ειρηνικά οι λαοί, μακριά από πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά που γεννούν το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους.»

Τέλος, ο ομιλητής απηύθυνε κάλεσμα αγώνα στους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ, στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής: «Σήμερα μπορεί και θα δυναμώσει η εργατική λαϊκή οργάνωση και κινητοποίηση. Σε πείσμα των καιρών θα βαδίσουμε στο δρόμο των συντρόφων μας που τιμάμε σήμερα εδώ, που έχυσαν το αίμα τους σε αυτό το σκοπό. Με τα ίδια ιδανικά και με επίγνωση της σημασίας της καθημερινής επαναστατικής πολιτικής δράσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες, σήμερα συνθήκες πισωγυρίσματος όμως τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει άνοδος της ταξικής πάλης, εξελίξεις που δεν μπορούν να αποκλειστούν και εμείς πρέπει να είμαστε – και θα είμαστε – σαν έτοιμοι από καιρό.

Προχωράμε με αισιοδοξία στον 21ο αιώνα! Ο εφιάλτης των καπιταλιστών, το φάντασμα του κομμουνισμού, μπορεί να γίνει πράξη, από τη στιγμή που η εργατική τάξη, ο καταπιεσμένος λαός, η εξεγερμένη νεολαία και το κίνημά τους σταματήσουν την οπισθοχώρηση και μπουν ξανά δυναμικά στο προσκήνιο της Ιστορίας, γιατί αυτοί να πάρουν πρέπει την εξουσία»

Τα σχόλια είναι κλειστά.