Λασίθι:Μια έξυπνη εφαρμογή για την Αστική Συγκοινωνία παρουσίασαν οι μαθητές του Robotics Lab στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Μια πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα εφαρμογή, παρουσίασαν οι μαθητές του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αγίου Νικολάου : “Robotics Lab”, Γιώργος Ραπάνης και Αλέξανδρος Τσιχλής στον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό.
Πρόκειται για μια έξυπνη εφαρμογή για την Αστική Συγκοινωνία που δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος App Inventor, έχοντας εμπειρία 9 μόνο μηνών.
Όπως εξήγησε στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και στον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Χάρη Αλεξάκη, η υπεύθυνη σπουδών του “Robitics Lab” κ. Ιωάννα Τσαμάνδουρα, οι μαθητές ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν αυτή την εφαρμογή για να δώσουν στους πολίτες την δυνατότητα να γνωρίσουν τα δρομολόγια, τις στάσεις καθώς και τον ακριβή χρόνο διέλευσης του αστικού λεωφορείου στο προγραμματισμένο καθημερινό δρομολόγιο.
Με γνώμονα όσα διδάχτηκαν στο πρόγραμμα App Inventor, πραγματοποιώντας δική τους έρευνα προκειμένου να λάβουν τα δεδομένα που τους ήταν απαραίτητα (γεωγραφικό μήκος-πλάτος κάθε στάσης, χρονομέτρηση δρομολογίου, έρευνα παρόμοιων εφαρμογών κ.α) υπό την καθοδήγηση της κ. Τσαμάνδουρα δημιούργησαν και παρουσίασαν στον Δήμαρχο την εν λόγω εφαρμογή.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός αφού συνεχάρη την κ. Τσαμάνδουρα και τους μαθητές του Κέντρου, έκανε γνωστό ότι ο Δήμος ετοιμάζει ήδη μια ηλεκτρονική εφαρμογή για τη χρήση της Αστικής Συγκοινωνίας που θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες – μέσω του κινητού τους τηλεφώνου – να γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο άφιξης του λεωφορείου από την στάση που βρίσκονται.
Σε δήλωση του ανέφερε : “Είναι γεγονός, ότι η ρομποτική οδηγεί τα παιδιά στη νέα εποχή, σχετικά με το πως αξιοποιούν την τεχνολογία για να λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές για το χρόνο που διέθεσαν και την γνώση που έλαβαν, στην δασκάλα τους για την υπεύθυνη καθοδήγηση, αλλά και στους γονείς που κατευθύνουν τα παιδιά τους σε τόσο δημιουργικές και ενδιαφέρουσες δράσεις”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.