Λασίθι:Μουσική Παράσταση “Αθήνα – Ηράκλειο, τραγούδια καταστρώματος” Στη λίμνη του Αγίου Νικολάου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Ο Γιώργος και ο Σταύρος Σταυρακάκης παρουσιάζουν την Μουσική Παράσταση “Αθήνα – Ηράκλειο, τραγούδια καταστρώματος” που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:30. (Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο της πόλης “ΡΕΞ” την ίδια ώρα και με ελεύθερη είσοδο).

Ο Γιώργος Σταυρακάκης κλείνει φέτος 27 χρόνια στην δισκογραφία με πολλούς και σημαντικούς δίσκους σ’ αυτή του τη δημιουργική πορεία. “Απ’ τους καλύτερους φολκ-ροκ τραγουδοποιούς μας διαχρονικά” , θα γράψει ο κριτικός μουσικής Φώντας Τρούσας, ενώ το “Ραδιόφωνο Τέχνης” με αφορμή την έκδοση του τελευταίου του cd “PostScript” θα κάνει ένα εβδομαδιαίο αφιέρωμα στον δημιουργό επισημαίνοντας: “Ο Γιώργος Σταυρακάκης, σπουδαίος ποιητής και πολυτάλαντος τραγουδοποιός, έχει χαράξει το δικό του ιδιαίτερο μονοπάτι στη σύγχρονη ελληνική ποίηση και μουσική, παραμένοντας μακριά από τα θολά τοπία των δισκογραφικών εταιριών και των εμπορικών ραδιοφωνικών σταθμών με τις περίεργες λίστες μεταδόσεων.

Η γραφή του Σταυρακάκη λιτή και ταυτόχρονα πολυσύνθετη, υφαίνεται πάνω σε μια βαθιά φιλοσοφική σκέψη. Οι στίχοι του δεν φοβούνται να εξερευνήσουν την ανθρώπινη ύπαρξη σε όλη της την πολυπλοκότητα, από την αγωνία και την απώλεια μέχρι την ελπίδα και την αγάπη. Με μια μοναδική, βαθιά, συναισθηματική έκφραση, αυθεντικότητα και καλλιτεχνική αρτιότητα συνδυάζει το προσωπικό με το οικουμενικό, καταφέρνει να αγγίξει τις καρδιές μας και να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αναζήτησης.

Η συμβολή του Γιώργου Σταυρακάκη στην σύγχρονη ελληνική ποίηση και μουσική είναι ανεκτίμητη.”

Ο Σταύρος Σταυρακάκης, από τους νέους τραγουδοποιούς, με δύο δισκογραφικές δουλειές στις αποσκευές του αλλά και αρκετά “άστεγα διαμαντάκια” που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, συμπράττει για ακόμα μία φορά με τον Γιώργο Σταυρακάκη καταθέτοντας στη μουσική αυτή παράσταση την δική του σημαντική και δυναμική παρουσία. Μια ενδιαφέρουσα μουσική συνομιλία δύο διαφορετικών γενεών (πατέρας και γιος) που μέσα από τις μελωδίες τους, τη στιχουργική τους αλλά και τις ερμηνείες τους, αντιμετωπίζουν το τραγούδι ως ένα σημαντικό είδος Τέχνης.

Μαζί τους οι μουσικοί:
Δημήτρης Νεονάκης, ηλ. κιθάρα
Μιχάλης Πάγκαλος, μπάσο
Leonardo Sopi, βιολί
Γιάννης Τζωρτζάκης, τύμπανα

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αγίου Νικολάου:«2ο Φεστιβάλ Κρηνών» στο Καστέλλι...

Το «2ο Φεστιβάλ Κρηνών» ταξιδεύει στο Καστέλλι Φουρνής τη...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου τιμά την κρητική...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εκδήλωση για την επίσημη...

Δήμος Αγίου Νικολάου:«2ο Φεστιβάλ Κρηνών» στο Καστέλλι...

Το «2ο Φεστιβάλ Κρηνών» ταξιδεύει στο Καστέλλι Φουρνής τη...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου τιμά την κρητική...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εκδήλωση για την επίσημη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι: Δείτε πότε ξεκινά η καταβολή του χρηματικού βοηθήματος

Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις χωρίς κλήρωση. Την Τρίτη 28 Ιουλίου...

Συντάξεις: Τα σενάρια για ενίσχυση εισοδήματος, επίδομα 400 ευρώ και ελαφρύνσεις στις κρατήσεις

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πακέτο παρεμβάσεων για τους συνταξιούχους ενόψει...

Η «Οδύσσεια» σαν μαντινάδα – Ο βοσκός που τόλμησε να μεταφράσει τον Όμηρο

Η συναρπαστική περιπέτεια της μετάφρασης του Ομήρου στην κρητική...

Σχέδια Βελτίωσης: Πακέτο 260 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα

Η νέα Πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης, προϋπολογισμού 260 εκατ....