Λασίθι: Οι αστυνομικοί ζητούν να ενταχθούν στην «άδεια ειδικού σκοπού»

Ημερομηνία:

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου ζητώντας να ενταχθεί το αστυνομικό σώμα στο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση για «άδεια ειδικού σκοπού».

Αναλυτικά η επιστολή:

Η Ένωσή μας χαιρετίζει το Άρθρο 5 της Π.Ν.Π 55Α/11-3-2020 «Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς/αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19» και συμμερίζεται τα επιβεβλημένα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, ως συμπληρώθηκε με την 928 από 18/03/2020 Κ.Υ.Α «Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς/αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19.

Όμως, το αστυνομικό προσωπικό, πέραν των παραπάνω υποχρεώσεων και του αδιάκοπου καθημερινού έργου του, έχει αναλάβει τη διασφάλιση της εφαρμογής των προαναφερόμενων μέτρων (μέτρου πρόληψης περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών στην Επικράτεια, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων). Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η παρατεταμένη έκθεση του αστυνομικού προσωπικού στον κορωνοϊό COVID-19 και ως εκ τούτου η αυξημένη πιθανότητα μόλυνσης και διάδοσης του ιού, τόσο μεταξύ των μελών της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας, όσο και μεταξύ των πολιτών με τους οποίους έρχονται σε επαφή, αφού όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η φύση της εργασίας μας, αλλά και το αντικείμενο του επαγγέλματός μας, είναι τέτοιο που δεν μπορεί να παρασχεθεί περιοριστικά και τμηματικά.

Γι’ αυτούς τους λόγους παρακαλούμε όπως επιδείξετε ιδιαίτερη ευαισθησία για την προστασία της αστυνομικής οικογένειας, υιοθετώντας τις οδηγίες και τις διευκολύνσεις που θα ισχύσουν για όλο το δημόσιο τομέα με την έκδοση τροποποιητικής απόφασης για χορήγηση «αδειών ειδικού σκοπού» στους υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα και κατ’ επέκταση στους Συναδέλφους μας, οι οποίοι έχουν προστατευόμενο μέλος (σύζυγοι – τέκνα) με αναπηρία ή χρόνια πάθηση.

Η τροποποίηση αυτή θα ανακουφίσει το αστυνομικό προσωπικό που έχει κληθεί και πάλι να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον ενός αόρατου και επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία, ιού.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Αντισιωνιστική συγκέντρωση Τρίτη 18/11 στις 10.00

Αντισιωνιστική συγκέντρωση Τρίτη 18/11 στις 10.00 Δεν εφησυχάζουμε ποτέ όταν...

Χανιά:Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη...

«Μίκης Θεοδωράκης, η μνήμη στην ψηφιακή εποχή» #DigitalMikis Ο Μίκης...

Ηράκλειο:Αντισιωνιστική συγκέντρωση Τρίτη 18/11 στις 10.00

Αντισιωνιστική συγκέντρωση Τρίτη 18/11 στις 10.00 Δεν εφησυχάζουμε ποτέ όταν...

Χανιά:Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη...

«Μίκης Θεοδωράκης, η μνήμη στην ψηφιακή εποχή» #DigitalMikis Ο Μίκης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα 250 ευρώ και αυξήσεις στις συντάξεις

Τι έρχεται για 1,4 εκατ. συνταξιούχους. Το επίδομα 250 ευρώ...

Πάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε

Συνωστισμός επικρατεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, για το επίδομα...

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2026: To πρόγραμμα των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Μιλάνο. Η Αφή...

Ηράκλειο:Αντισιωνιστική συγκέντρωση Τρίτη 18/11 στις 10.00

Αντισιωνιστική συγκέντρωση Τρίτη 18/11 στις 10.00 Δεν εφησυχάζουμε ποτέ όταν...