Λασίθι:Παρουσίαση των μελετών προστασίας και διαχείρισης της νήσου Χρυσή στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης

Ημερομηνία:

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και ο Δήμος Ιεράπετρας πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα 27 Μαΐου, ενημερωτική εσπερίδα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Ιεράπετρα, με θέμα «Παρουσίαση των μελετών από τους αναδόχους για τη νήσο Χρυσή».

Ξεκινώντας την εκδήλωση, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), με εισηγητή και συντονιστή του έργου τον κ. Μιχάλη Δρετάκη (Βιολόγο, Ορνιθολόγο), παρουσίασε τη μελέτη «Η πανίδα και το χερσαίο οικοσύστημα της νήσου Χρυσή», η οποία έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί.

Ακολούθησε το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, για το οποίο η κ. Χριστίνη Φουρναράκη (Βιολόγος – Επιστημονική υπεύθυνη του έργου) παρουσίασε τη μελέτη με τίτλο «Χλωρίδα της νήσου Χρυσή: Αξιολόγηση και διατήρηση», η οποία έχει ολοκληρώσει την έρευνα του φυσικού της αντικειμένου και έχει επίσης παραδοθεί.
Από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η κ. Γιολάντα Κουλούρη (κύρια ερευνήτρια ΙΘΑΒΒΥΚ – Επιστημονική υπεύθυνη του έργου) παρουσίασε τη μελέτη «Θαλάσσια περιμετρική ζώνη και λιβάδια Ποσειδωνίας στη νήσο Χρυσή», η οποία έχει ολοκληρωθεί και ήδη παρουσιαστεί.

Ολοκληρώνοντας τις εισηγήσεις, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης παρουσίασε τη μελέτη «Φέρουσας Ικανότητας και Σύνταξης Προτεινομένου Σχεδίου Φύλαξης – Εποπτείας των νησίδων Χρυσή και Μικρονήσι Δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου» με ομιλητές τους κκ. Βασίλη Σαμαριτάκη (Δασολόγο Περιβαλλοντολόγο – Συντονιστή του έργου), Γιάννη Κόκκορη (Δρ. Δασολόγο) και Ιορδάνη Τζαμτζή (Δασολόγο Περιβαλλοντολόγο). Οι δύο μελέτες, που θα αναμορφώσουν τον κανονισμό λειτουργίας της επισκεψιμότητας στο νησί, βρίσκονται στη δεύτερη φάση αναθεώρησης τους, μετά την ολοκλήρωση δημόσιας διαβούλευσης, και θα παραδοθούν στην τελική και οριστική τους μορφή τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος, κ. Καλούστ Παραγκαμιάν, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης της νήσου Χρυσή, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανόλης Φραγκούλης, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών, αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ιεράπετρας, καθώς και πλήθος κόσμου που υπέβαλλε πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις και κατέθεσε τις απόψεις του στην αρμόδια Επιτροπή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Σύλληψη ατόμου με ναρκωτικά και όπλα

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων Συνελήφθη...

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ από το...

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 στο ανοιχτό θέατρο της...

Λασίθι:Σύλληψη ατόμου με ναρκωτικά και όπλα

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων Συνελήφθη...

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ από το...

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 στο ανοιχτό θέατρο της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θρίλερ σε πτήση από Θεσσαλονίκη: Επιβάτης παρασύρθηκε προς σπασμένο παράθυρο εν πτήσει! (video)

Με ασφάλεια επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αεροσκάφος που είχε...

Εμβόλιο HPV: «Μηδένισε» τους θανάτους από καρκίνο στις ηλικίες 20-24, σύμφωνα με νέα μελέτη

«Ο εμβολιασμός κατά του HPV είναι εμβολιασμός κατά του...

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Ολοκληρώθηκε το 99% της κτηματογράφησης – Περνά στην ψηφιακή εποχή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου...