Λασίθι:Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Οροπεδίου

Ημερομηνία:

Λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών-Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη τα Σχολεία και ο Βρεφονηπιακός σταθμός.

Με απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, σε αυξημένη επιφυλακή με 24ωρη κάλυψη, τέθηκε από σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου λόγω των προβλεπόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων. Προς την κατεύθυνση αυτή εκτός την επιφυλακή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τίθενται σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές για αναφορά επειγουσών προβλημάτων και για θέματα κοινωνικής φροντίδας και συγκεκριμένα οι τηλεφωνικοί αριθμοί:
2844-340140 και 2844-022396
Στα ανωτέρω τηλέφωνα, οι τηλεφωνητές θα απαντούν και θα διαβιβάζουν τα ζητήματα που θα προκύπτουν στους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας, ενώ έχουν προβλεφθεί βάρδιες για όλο το 24ωρο.
Δεδομένης της ακραίας εκδήλωσης του φαινομένου «Barbara» εκτιμάται ότι, οι υποδομές και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας πρόκειται να δοκιμαστούν σε μεγάλο βαθμό και ενδεχομένως να υπάρξουν διακοπές ρεύματος, νερού, τηλεπικοινωνιών.
Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί σε συνεργασία με την ΔΕΔΔΗΕ Λασιθίου ώστε να βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Δήμου Οροπεδίου από την έναρξη του φαινομένου.
Το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στο Τζερμιάδων λειτουργεί 24 ώρες και με διπλά πληρώματα 2 ασθενοφόρων τις απογευματινές ώρες, προκειμένου να παρέχεται και δεύτερη κάλυψη ακόμα και σε περίπτωση διακομιδής.
Έχει ληφθεί μέριμνα για την συνεχή λειτουργία εκχιονιστικών μηχανημάτων τόσο στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και των οδικών αρτηριών πρόσβασης από και προς τον ορεινό Δήμο.
«Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου αποτελεί, εκτός από τον κεντρικό τουριστικό χειμερινό προορισμό, τον oρεινότερο Δήμο της Κρήτης, με μεγάλο ποσοστό γηραιού πληθυσμού και πλήττεται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Προτεραιότητά όλων μας στο Δήμο, εκλεγμένοι και προσωπικό, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η συνεχής φροντίδα των κατοίκων. Παρακαλούμε τους κατοίκους όσο και τους φίλους επισκέπτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να βρίσκονται σε ασφαλείς χώρους όσο εξελίσσεται η κακοκαιρία. Είμαστε εδώ για όλους και παραμένουμε στο πλάι των δημοτών μας», αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.
Κλειστά τα σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.
Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Αγιασμός για την έναρξη της τουριστικής περιόδου...

Μανώλης Μενεγάκης: «Ευχόμαστε μια επιτυχημένη σεζόν για όλους τους...

Λασίθι:«Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς» Παρουσίαση της...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και οι εκδόσεις Όγδοο παρουσιάζουν...

Λασίθι:Αγιασμός για την έναρξη της τουριστικής περιόδου...

Μανώλης Μενεγάκης: «Ευχόμαστε μια επιτυχημένη σεζόν για όλους τους...

Λασίθι:«Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς» Παρουσίαση της...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και οι εκδόσεις Όγδοο παρουσιάζουν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές στα χωριά και τα βουνά – Νέο σχέδιο της Ε.Ε. αντίδοτο στον υπερτουρισμό

Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που στοχεύει στην αποσυμφόρηση...

Κυβέρνηση σε παρακμή: Το Μαξίμου απέναντι σε μια νέα κανονικότητα που δεν προμηνύει τίποτε καλό

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ποιοτική κρίση αξιοπιστίας....

Μεσόγειο «ψηφίζουν» οι Ευρωπαίοι: Ταξίδια με «πυξίδα» την ασφάλεια και το χαμηλό κόστος

Η νότια Ευρώπη αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή της σεζόν. Ισχυρή...