Λασίθι:Σε εξέλιξη η προσπάθεια αναστήλωσης του Φάρου Αφορεσμένου

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια αναστήλωσης, ανάδειξης και αξιοποίησης του φάρου του Ακρωτηρίου Αγίου Ιωάννη (Αφορεσμένου) που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου με την πολύτιμη συμπαράσταση της εταιρείας “Πλαστικά Κρήτης” της οικογένειας Λεμπιδάκη.

Την Παρασκευή (16/7), παραδόθηκε στον Δήμο, από μελετητική ομάδα μηχανικών, η Στατική και Γεωλογική Μελέτη, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, μέχρι το τέλος του μήνα θα παραδοθεί και η Αρχιτεκτονική Μελέτη, που θα συμπληρώσει το υλικό που έχει ζητηθεί από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων και την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σε δήλωση του, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι το απαιτούμενο υλικό μαζί με τοπογραφικό σχέδιο της περιοχής, θα έχει συγκεντρωθεί μέσα στον Αύγουστο, ώστε ν΄ αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις και να προχωρήσει η αποκατάσταση του μνημείου.

“Θέλω να πιστεύω, ότι σύντομα, θα καταλήξει το θέμα της έγκρισης των μελετών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, δήλωσε ο κ. Ζερβός, ενημερώνοντας ότι σε συνεργασία με την οικογένεια Λεμπιδάκη, θα εξεταστεί παράλληλα, η δυνατότητα πρόσβασης στο μνημείο (πιθανότατα από μονοπάτι ανατολικά του Αφορεσμένου – περιοχή Χωματίστρας), ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην επιχείρηση που λειτουργεί στην περιοχή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στον Δήμο Αγίου Νικολάου στήνεται μια γιορτινή...

«Παρέλαση Κλόουν»- «Νταξ Duck’s party», carnival kid’ s...

Mirum Hellas: Προσφορά υποτροφιών σε νέους και...

Με το βλέμμα στραμμένο στην τοπική κοινωνία και τις...

Στον Δήμο Αγίου Νικολάου στήνεται μια γιορτινή...

«Παρέλαση Κλόουν»- «Νταξ Duck’s party», carnival kid’ s...

Mirum Hellas: Προσφορά υποτροφιών σε νέους και...

Με το βλέμμα στραμμένο στην τοπική κοινωνία και τις...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

H 2η καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2026 σύμφωνα με το TripAdvisor, είναι στην Κρήτη

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα παγκοσμίως, η TripAdvisor δημοσίευσε τη...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Δ. Ρεθύμνου: Δωρεάν μαθημάτων προετοιμασίας για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας

Η συμμετοχή είναι δωρεάν-Αιτήσεις από Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου έως...