Λασίθι: Στον Άρειο Πάγο η στυγερή δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη τον Οκτώβρη του 2017

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει υποβάλλει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την στυγερή δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017, στα Πιλαλήματα Σητείας, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Να σημειωθεί ότι η 43χρονη Βουλγάρα σύζυγος του αδικοχαμένου γιατρού είχε κριθεί πρωτοδίκως ένοχη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του συζύγου της σε ισόβια κάθειρξη και σε δεύτερο βαθμό για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του άνδρα της, οπότε επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών.
Εφόσον η αίτηση αναίρεσης απορριφθεί η ποινή που παραμένει στην 43χρονη είναι των 15 ετών.

Σύμφωνα με τη “Νέα Κρήτη”, η 43χρονη χήρα του Χριστόδουλου Καλαντζάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιστροφής στη φυλακή, καθώς το προηγούμενο διάστημα ο εισαγγελέας Εφετών Χαλκίδας άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θηβών, με το οποίο αποφυλακίστηκε με όρους τον περασμένο Ιανουάριο η 43χρονη γυναίκα. η έφεση έχει οριστεί να συζητηθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας, την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου. Εκείνη την ημέρα, με λίγα λόγια, αναμένεται να αποφασιστεί αν η 43χρονη θα επιστρέψει (ή όχι) στη φυλακή.
Εάν η έφεση του εισαγγελέως γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών και ακυρωθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας μέσω του οποίου αποφυλακίστηκε η χήρα Καλαντζάκη, η τελευταία θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή. Σε διαφορετική περίπτωση, θα συνεχίσει να απολαμβάνει την ελευθερία της.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η 43χρονη από τη Βουλγαρία αποφυλακίστηκε με όρους, καθώς είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής της με ευεργετικό υπολογισμό και, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδήλωση καλής διαγωγής εντός της φυλακής. Η υπό όρους αποφυλάκιση (υφ’ όρον απόλυση) της χήρας του γιατρού ήρθε μέσω του σχετικού βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θηβών.

Η γυναίκα παρέμεινε συνολικά περίπου 5,5 χρόνια στη φυλακή: Από τον Οκτώβριο του 2017 (χρόνος τέλεσης του εγκλήματος) έως τον Μάρτιο του 2018 (οπότε κι αποφυλακίστηκε υπό όρους) κι από τον Φεβρουάριο του 2019 (οπότε κρίθηκε ένοχη με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου) μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Δολοφονία καρδιολόγου στη Σητεία: Στο σκαμνί η χήρα και ο εραστής της

Τα σχόλια είναι κλειστά.