Λασίθι:Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου αλλοδαπών INCO είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Την μακρόχρονη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, αλλά και την τοπική κοινωνία συνολικά, υπογράμμισε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, στην συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Συλλόγου Αλλοδαπών INCO κ. Peter Day.
Ο Σύλλογος Αλλοδαπών δραστηριοποιείται ήδη από το 2000 αναλαμβάνοντας δράσεις πολιτισμού, υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και ενημέρωσης των μελών του.
Χαρακτηριστικά σε συνεργασία με το υποπροξενείο Μεγάλης Βρετανίας που εδρεύει στο Ηράκλειο και τον Δήμο, διοργάνωσαν το προηγούμενο διάστημα εκδήλωση ενημέρωσης για τους Βρετανούς πολίτες που διαμένουν μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο, αναφορικά με την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexıt) και τις συνέπειες στην κοινότητα.
Επίσης πρόσφατα μετά την διενέργεια λαχειοφόρου αγοράς, προχώρησαν σε συνεννόηση με το Δήμο, στην αγορά ειδικού εξοπλισμού για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, κατά την συνάντηση (17/3) με τον απερχόμενο πρόεδρο του INCO κ. Peter Chatterton και την αντιπρόεδρο Barbara Kalinowska, αλλά και με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρος Πρόεδρο κ. Peter Day, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής για την συνέχιση της πολυετούς συνεργασίας, δήλωσε : “ Οι Ευρωπαίοι πολίτες με κύρια δύναμη τους Άγγλους και τους Βρετανούς που διαμένουν μόνιμα στον τόπο μας, είναι εξόχως σημαντική, δεδομένου ότι κατά το παρελθόν, αποτέλεσε το “μέσο μεταφοράς” λογικής, πολιτικών και άποψης ζωής από την Ευρώπη στον Άγιο Νικόλαο, ιδιαίτερα τα χρόνια εκείνα που η επιρροή των τοπικών κοινωνιών από τους παρεπιδημούντες ήταν μικρή, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών καθοριστική για την μετέπειτα εξέλιξη του τόπου”.
Ο ίδιος επισημαίνοντας την αγάπη που επιδεικνύουν στον τόπο, συνεχάρη το νεοεκλεγέν συμβούλιο και ευχήθηκε καλή και ευδόκιμη συνέχεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.