Λασίθι:Τους μαθητές που διακρίθηκαν στους 5ους Παγκρήτιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Ημερομηνία:

Το τριήμερο 28-30 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης οι 5οι Παγκρήτιοι Αγώνες Ρητορικής Τέχνης.
Σ΄ αυτούς συμμετείχαν 170 μαθητές από όλη την Κρήτη που διαγωνίστηκαν τόσο στους Διττούς Λόγους (Debate),όσο και στα Ατομικά Αγωνίσματα (Αυθόρμητος Λόγος, Εκφραστική ανάγνωση) παρακολουθώντας επίσης βιωματικά εργαστήρια που οργανώθηκαν από τον όμιλο ρητορικής.
Τα σχολεία (2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, Γυμνάσιο Νεάπολης, 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, ΓΕΛ Νεάπολης) συμμετείχαν με ομάδες μαθητών υπό την καθοδήγηση των συνοδών καθηγητών και κατάφεραν ν; αποσπάσουν βραβεία (α΄ βραβείο) αλλά και σημαντικές διακρίσεις, αποδεικνύοντας την αγάπη τους για την ρητορική τέχνη, τον ποιοτικό και ουσιώδη λόγο που λείπει από την εποχή μας, αλλά και την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός θέλοντας να γνωρίσει και να συγχαρεί τους μαθητές και τις υπεύθυνες καθηγήτριες των εργαστηρίων ρητορικής, τους υποδέχτηκε στον Δήμο(12/5) και αφού ενημερώθηκε για την συμμετοχή αλλά και τις βραβεύσεις τους, προσέφερε στον καθένα ξεχωριστά το βιβλίου του κ. Ν. Τζώρτζη που πρόσφατα εξεδόθη με τον γενικό τίτλο: “Γραμματική του Γλωσσικού Ιδιώματος της Ανατολικής Κρήτης”, καθώς και το φωτογραφικό λεύκωμα του δήμου.
Σε δήλωση του μετά το πέρας της συνάντησης, ανέφερε : “Σήμερα είχα τη χαρά να υποδεχτώ μαθητές από τα Γυμνάσια – τα Λύκεια Αγίου Νικολάου και της Νεάπολης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Ρητορικής . Η βράβευση τους, αποτελεί τόσο για μας όσο και για τους ίδιους μια εξαιρετική επιτυχία ειδικά στην σημερινή εποχή όπου ο λόγος και η σκέψη έχουν περιοριστεί και η Τεχνολογία, προσπαθεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη υπόσταση.
Οι μαθητές, απέδειξαν ότι έχουν την θέληση και την διάθεση να εργαστούν ομαδικά, να μιλήσουν μπροστά σε ακροατήριο και να καλλιεργήσουν τον ορθό δημόσιο λόγο !
Ευχαριστούμε τους γονείς για την στήριξη που τους παρέχουν, αλλά και τους καθηγητές που ενέπνευσαν τα παιδιά και τα προέτρεψαν ν΄ ασχοληθούν με τον λόγο, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η γλώσσα φτωχαίνει αισθητά.
Συγχαρητήρια, όμως αξίζουν στα ίδια τα παιδιά, που απέδειξαν ότι στο κατάλληλο περιβάλλον, συνεργάζονται , μαθαίνουν και με τον τρόπο τους να διδάσκουν τους μεγαλύτερους.
Τους εύχομαι καλή πρόοδο , πολλές επιτυχίες ως αυριανοί ακαδημαϊκοί πολίτες και θεωρώ ότι με τα εφόδια που στην πορεία θ΄ αποκτήσουν θα είναι σε θέση να διαχειριστούν και να διαμορφώσουν ως ενεργοί πολίτες ένα καλύτερο κόσμο”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αγίου Νικολάου:Πρόσκληση Συμμετοχής στην Εκδήλωση «Κρητικά...

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού σας...

Φωτιά στη Σητεία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε μεγάλο ύψωμα και καίει χαμηλή...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Πρόσκληση Συμμετοχής στην Εκδήλωση «Κρητικά...

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού σας...

Φωτιά στη Σητεία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε μεγάλο ύψωμα και καίει χαμηλή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

myAGRO: Οι 5 μεγάλες αλλαγές στις αγροτικές ενισχύσεις – Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τους παραγωγούς

Νέα δεδομένα στη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τις...

Αργία 15ης Αυγούστου: Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν

Η ΓΣΕΕ διευκρινίζει το καθεστώς αμοιβής για την υποχρεωτική...

AKTOR: Στην τελική ευθεία για τα πρώτα 10 χλμ. του ΒΟΑΚ

Σε πλήρη εξέλιξη η διάνοιξη της σήραγγας Σ2 και...