Λασίθι:Ξεκινούν οι εργασίες για την πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου που θα ηλεκτροδοτήσει τη νήσο Σπιναλόγκα

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης & Διαχείρισης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Στ. Ζαχαρή, τον ειδικό σύμβουλο – του διευθύνοντος συμβούλου κ. Αν. Μάνου – κ. Ηλία Γιαδουβά, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, είχε σήμερα (20/11) στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου πόντισης του δίδυμου υποβρύχιου καλωδίου από την Πλάκα έως την νήσο Σπιναλόγκα.
Ο κ. Ζερβός, γνωστοποιώντας την παραπάνω συνάντηση, δήλωσε : “Ενημερωθήκαμε ότι με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο πλωτός γερανός με τα υλικά και να μεταφερθεί στον χώρο του έργου (κόλπος Ελούντας), την εβδομάδα που διανύουμε (Τετάρτη ή Πέμπτη).
Οι εργασίες – όπως ενημερωθήκαμε – θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ αναμένεται η πόντιση του καλωδίου, να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου.
Παράλληλα – έκανε γνωστό – ότι μέσα από την δεύτερη εργολαβία που θα προκηρυχθεί άμεσα, θα κατασκευαστεί ο προβλεπόμενος οικίσκος για την στέγαση των εγκαταστάσεων δίπλα στο νεκροταφείο της Αγίας Μαρίνας, ενώ στον εργολάβο που θα προκύψει, θ΄ ανατεθούν οι ελάχιστες εργασίες επί της Σπιναλόγκας (καθαρισμός χώρων, συντηρήσεις λιθοδομών, ελαφρές εκσκαφές κ.α) που απαιτούνται για την εγκατάσταση των compact μετασχηματιστών, απ΄ όπου με εσωτερικό πλέον δίκτυο, θα ρευματοδοτηθεί το νησί της Σπιναλόγκας”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.