Λασίθι:Υπεγράφη από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου η σύμβαση για την κατασκευή του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από Επάνω Πινές προς Πλάκα”

Ημερομηνία:

Υπεγράφη χθες από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας “Κόσμος Κατασκευαστική Α.Ε”, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου : “Βελτίωση Αγροτικής οδού από Επάνω Πινές προς Πλάκα”. Το έργο αφορά στην βελτίωση του υφιστάμενου αγροτικού οδικού δικτύου και συγκεκριμένα τον άξονα που συνδέει την επαρχιακή ασφαλτοστρωμένη οδό “Φουρνή – Πινές – Ελούντα” με την επαρχιακή ασφαλτοστρωμένη οδό «Πλάκα – Βρουχάς» , του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι:
Α) Γενικές εκσκαφές για τον καθαρισμό των πρανών από θάμνους και κλαδιά, σε όλο το μήκος
Β) Στο πρώτο τμήμα μήκους 520,00μ ,πλησίον του οικισμού «Πινές» που είναι ασφαλτοστρωμένο με παλαιά άσφαλτο, θα δια στρωθεί αρχικά με ισοπεδωτική ασφαλτική στρώση περίπου στο 1/3 της συνολικής επιφάνειας για την κάλυψη των σημειακών φθορών και έπειτα θα δια στρωθεί με ασφαλτική στρώση πάχους 5εκ.
Γ) Στο δεύτερο τμήμα μήκους 2240,00μ , θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας που αφορούν την υπόβαση μεταβλητού πάχους και την βάση οδοστρωσίας πάχους 10 εκ, και έπειτα θα δια στρωθεί όλη η επιφάνεια με ασφαλτική στρώση πάχους 5εκ.
Δ) Θα τοποθετηθεί στηθαίο ασφαλείας σε μήκος 450,00μ στην αρχή της οδού από τις Επάνω Πινές προς Πλάκα. (Η ακριβής θέση τοποθέτησης του στηθαίου, φαίνεται στους επισυναπτόμενους χάρτες οριζοντιογραφίας)
Ε) Θα τοποθετηθεί κατακόρυφη πληροφοριακή σήμανση και πινακίδες αναγγελίας κινδύνου, και ρυθμιστικές.
Ζ) Τέλος, θα γίνει διαγράμμιση των οριογραμμών εκατέρωθεν της οδού σε όλο το μήκος με λευκό αντανακλαστικό χρώμα.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ήταν (350.000,00€ με ΦΠΑ 24%), ενώ μετά την έκπτωση από τον ανάδοχο κατά τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, η δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται στο ποσό των 267.061.60 (ποσοστό έκπτωσης 23,84%) και διάρκεια κατασκευής 120 μέρες.
Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης (Π.Π.Α) Περιφέρειας Κρήτης (ΕΠΑ 2021-2025).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Σήμερα στις 11π.μ. στην Ιεράπετρα η Μεγάλη...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κυριακή 3 Μάη | Πάρκο...

Λασίθι:Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου το Σάββατο...

Τα Μουσικά Σύνολα Έκφρασης θα παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους...

Λασίθι:Σήμερα στις 11π.μ. στην Ιεράπετρα η Μεγάλη...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κυριακή 3 Μάη | Πάρκο...

Λασίθι:Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου το Σάββατο...

Τα Μουσικά Σύνολα Έκφρασης θα παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...

Θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Η πρόταση 14 σημείων του Ιράν στα χέρια του Τραμπ

Στο επίκεντρο των διπλωματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή βρίσκεται...