Λέκκας για κατολίσθηση στην Ιεράπετρα: Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί

Ημερομηνία:

Ο κ. Λέκκας μιλώντας εξήγησε ότι οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών επηρέασαν την γεωλογία της περιοχής και εξέφρασε την άποψη πως η συγκεκριμένη μονάδα δωματίων πρέπει να κλείσει μέχρι να αρθεί ο κίνδυνος
Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, για την πτώση βράχου πάνω σε τουριστικό κατάλυμα στην Κρήτη, που είχε αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μια 45χρονη τουρίστρια από την Τσεχία και να τραυματισθεί ο γιος της.

Ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών επηρέασαν την γεωλογία της περιοχής και εξέφρασε την άποψη πως η συγκεκριμένη μονάδα δωματίων πρέπει να κλείσει μέχρι να αρθεί ο κίνδυνος.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα
Εν τω μεταξύ, οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Αγιά Φωτιά στην Ιεράπετρα κόβουν την ανάσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονταν στο σημείο, ισοπεδώνοντάς τα.

Το ένα δωμάτιο ήταν άδειο, ωστόσο στο δεύτερο διέμενε μία οικογένεια από το εξωτερικό που απολάμβανε τις διακοπές της.

Και τα δύο δωμάτια μετατράπηκαν σε ερείπια καθώς ταβάνι, τοίχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Δυστυχώς, κάτω από τα ερείπια εγκλωβίστηκε η 45χρονη αλλά και ο 10χρονος γιος της.

Ο 50χρονος σύζυγός της κατάφερε και απεγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ενώ ξεκίνησε να ψάχνει στα ερείπια την οικογένειά του.

Στο έσπευσαν 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ, εθελοντές της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και του Ερυθρού Σταυρού, άνθρωποι από την Πολιτική Προστασία και τον δήμο Ιεράπετρας και ξεκίνησαν μία μεγάλη προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης της 45χρονης γυναίκας και του 10χρονου παιδιού.

Μέσα σε λίγη ώρα εντοπίστηκε καλά στην υγεία του ο 10χρονος και στη συνέχεια οι έρευνες στράφηκαν στην 45χρονη.

Τέσσερις ώρες αργότερα, οι διασώστες εντόπισαν και απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα η οποία όμως είχε ήδη χάσει τη ζωή της.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος της αδικοχαμένης γυναίκας.

Και οι δύο δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά τους.

Τις τελευταίες ημέρες και οι τρεις τους απολάμβαναν τις διακοπές τους στην Αγιά Φωτιά, ενώ χθες ήταν το τελευταίο βράδυ, καθώς σήμερα θα αναχωρούσαν για την πατρίδα τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κοινή Δήλωση Βουλευτή Λασιθίου και Υπεύθυνης ΚΤΕ...

Η είδηση της απώλειας της Αριστέας Καζάκου μας γεμίζει...

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη...

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης εκφράζει τα...

Κοινή Δήλωση Βουλευτή Λασιθίου και Υπεύθυνης ΚΤΕ...

Η είδηση της απώλειας της Αριστέας Καζάκου μας γεμίζει...

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη...

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης εκφράζει τα...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Υπογραφή συμφωνίας για το αεροδρόμιο Καστελίου

Στην Κρήτη αναμένεται αύριο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να μπει στη εποχή του διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

Ανακαλύφθηκε σπάνιος σφραγισμένος μεσαιωνικός σταυρός-λειψανοθήκη σε βιβλική πόλη που ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε 3 φορές

Στην αρχαία πόλη Λύστρα στην κεντρική Τουρκία. Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν...

Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...