«Λευκός καπνός» από την Σύνοδο των πρυτάνεων – Ψηφιακά οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια

Ημερομηνία:

Υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότερες από εκατό πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των πρυτάνεων, η οποία συνεκλήθη μετά από την εγκύκλιο που έστειλε στις Συγκλήτους, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. Η τηλεδιάσκεψη έγινε σε καλό κλίμα και οι πρυτάνεις συμφώνησαν να γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς ήδη βρίσκονται υπό κατάληψη περισσότερες από εκατό σχολές στη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο.

Η εγκύκλιος Πιερρακάκη προς τα πανεπιστήμια
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε αποστείλει επείγουσα ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις συγκλήτους των ΑΕΙ στην οποία τόνιζε ότι «Οι εξετάσεις στα ΑΕΙ μπορούν να διεξαχθούν ψηφιακά». Επίσης ζητούσε την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης αναφορικά με τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα πανεπιστήμια.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας απευθυνόμενος στις Συγκλήτους των ΑΕΙ διευκρίνιζε ότι η εκάστοτε Σύγκλητος «δύναται να λάβει απόφαση, συντρεχουσών των ανωτέρω υπό στοιχεία 6α-δ προϋποθέσεων, και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών με ηλεκτρονικά μέσα λαμβάνοντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα εφαρμογής της εξεταστικής διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως αξιολόγησης, ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στην διαδικασία των εξετάσεων, καθώς και το αδιάβλητο της διαδικασίας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή: Νέα...

Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ διήρκησε λιγότερο από...

Το Ιράν έκλεισε ξανά τα Στενά του...

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι ανέλαβαν εκ...

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή: Νέα...

Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ διήρκησε λιγότερο από...

Το Ιράν έκλεισε ξανά τα Στενά του...

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι ανέλαβαν εκ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΝΑΙ, ΡΕ ΟΦΗ! Το Κύπελλο στην Κρήτη μετά από 39 χρόνια!

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΟΦΗ! Ο Όμιλος επικράτησε 3-2 του...

Έτσι θα γίνει το Πανάνειο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή

Έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο...

Η «σπάνια» Αίτνα πονοκεφαλιάζει τους γεωλόγους

Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης δεν μπορεί να...