«Λευκός καπνός» από την Σύνοδο των πρυτάνεων – Ψηφιακά οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια

Ημερομηνία:

Υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότερες από εκατό πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των πρυτάνεων, η οποία συνεκλήθη μετά από την εγκύκλιο που έστειλε στις Συγκλήτους, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. Η τηλεδιάσκεψη έγινε σε καλό κλίμα και οι πρυτάνεις συμφώνησαν να γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς ήδη βρίσκονται υπό κατάληψη περισσότερες από εκατό σχολές στη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο.

Η εγκύκλιος Πιερρακάκη προς τα πανεπιστήμια
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε αποστείλει επείγουσα ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις συγκλήτους των ΑΕΙ στην οποία τόνιζε ότι «Οι εξετάσεις στα ΑΕΙ μπορούν να διεξαχθούν ψηφιακά». Επίσης ζητούσε την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης αναφορικά με τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα πανεπιστήμια.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας απευθυνόμενος στις Συγκλήτους των ΑΕΙ διευκρίνιζε ότι η εκάστοτε Σύγκλητος «δύναται να λάβει απόφαση, συντρεχουσών των ανωτέρω υπό στοιχεία 6α-δ προϋποθέσεων, και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών με ηλεκτρονικά μέσα λαμβάνοντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα εφαρμογής της εξεταστικής διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως αξιολόγησης, ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στην διαδικασία των εξετάσεων, καθώς και το αδιάβλητο της διαδικασίας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Παρουσίαση των νέων δράσεων για...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026,...

Τσερνόμπιλ: 40 χρόνια μετά το μεγαλύτερο πυρηνικό...

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 26 Απριλίου 2026, από τη...

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Παρουσίαση των νέων δράσεων για...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026,...

Τσερνόμπιλ: 40 χρόνια μετά το μεγαλύτερο πυρηνικό...

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 26 Απριλίου 2026, από τη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λαδανιά: Το θαυματουργό, άγριο φυτό της Κρήτης

Η κρητική λαδανιά ή λάβδανο ή λάδανο ή κίστος...

Eurovision 2026: Πότε θα γίνει η πρώτη πρόβα της Ελλάδας

Ο Ακύλας με το «Ferto» αναμένεται να διαγωνιστεί στον...

Η Ευτυχία Σαβιολάκη πρόεδρος στην Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης

Το Σαββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των...

Αναμνηστικό νόμισμα για τη Μάχη της Κρήτης έβγαλαν οι Αυστραλοί

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας στον αμυντικό...