Λιλεχάμερ: Πολύ καλή παρουσία της Ευαγγελίας Νίκου και του Κωνσταντίνου Πετράκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Πολύ καλή παρουσία της Ευαγγελίας Νίκου και του Κωνσταντίνου Πετράκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επόμενος στόχος οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2022

Ολοκληρώθηκε η Συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών/τριων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειμερινών Αθλημάτων του Λίλεχάμερ της Νορβηγίας το οποίο διεξήχθη από 8 έως:23 Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα η Ευαγγελία Νίκου στο Αλπικό Σκι κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό του Σλάλομ και την 9η στο Parallel event. Με τον αγώνα αυτό η Ευαγγελία Νίκου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα χειμερινών αθλημάτων στο Λιλεχάμερ. Η 22-άχρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια του αλπικού σκι, με συνοδό αθλητή τον Δημήτρη Προφέντζα, είχε επίδοση 1:41.86 στο σλάλομ, ενώ στο Parallel ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα από την Ιταλίδα Μαρτίνα Βότσα. Ύστερα από τον Αγώνα της στο Γιγαντιαίο Σλάλομ στον οποία ακυρώθηκε λόγω πρόωρης εκκίνησης, το Σλάλομ και το Παράλληλο η Νίκου ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λίλεχάμερ.

Ο Κωνσταντίνος Πετράκης στη Χιονοσανίδα κατέκτησε την 11η θέση στο αγώνισμα της παραχιονοσανίδας cross (Snowboard Cross) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Έλληνας πρωταθλητής, στην τελευταία του αγωνιστική δοκιμασία πριν από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν 3ος στον δεύτερο προημιτελικό, με την επίδοσή του (1:12.39) να του χαρίζει την 11η θέση στην τελική κατάταξη. Να σημειωθεί ότι ο 34χρονος έλληνας αθλητής είχε προκριθεί στην τελική φάση του αγωνίσματος, με την 13η επίδοση των προκριματικών.

Στο αγώνισμα του Dual Banked Slalom ο Πετράκης ήταν 14ος στο πρώτο σκέλος του αγωνίσματος με 30.83 και 9ος στο δεύτερο με 32.16 και με συνολική επίδοση 1:02.99 κατέλαβε την 13η θέση μεταξύ 32 αθλητών.
Επόμενος μεγάλος στόχος της Νίκου και του Πετράκη είναι πλέον οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2022 που θα διεξαχθούν από 4 έως 13 Μαρτίου 2022 στην Κινέζικη πρωτεύουσα.
‘Όπως τόνισε ο Αρχηγός αποστολής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας Αλέξανδρος Ταξιλδάρης: «Οι αθλητές μας έκαναν μια πετυχημένη εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στόχος μας είναι να κάνουν μια πετυχημένης εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και να εδραιώσουν τα Χειμερινά Παραολυμπικά αθλήματα στη χώρα μας».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης δήλωσε: «Οι αθλητές μας έκαναν πολύ καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους συγχαίρουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στους αθλητές μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουν μια πολύ καλή εμφάνιση και στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου. Θα είναι η 6η φορά που η Ελλάδα συμμετέχει σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τα Χειμερινά Παραολυμπιακά Αθλήματα σε αντίστοιχο επίπεδο όπως είναι και τα θερινά αθλήματα και να μπορέσουν οι αθλητές και αθλήτριές μας να διεκδικήσουν διακρίσεις με αξιώσεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.