Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να επιλέξουν εμβόλια mRNA

Ημερομηνία:

Για την πορεία της πανδημίας, το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων αλλά και τους εμβολιασμούς κατά της covid-19 μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Σχετικά με τα sms για τις μετακινήσεις η κ. Λινού σημείωσε ότι πλέον δεν έχουν κάποιο νόημα και θα πρέπει να καταργηθούν. Παράλληλα, χαρακτήρισε θετικό το άνοιγμα της εστίασης, και όπως είπε αν αυτό «συνδυαστεί με τεστ αξιόπιστα στους εργαζόμενους δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Δήλωσε πως είναι σκεπτική ως προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, καθώς όπως είπε θέλει προσοχή από γονείς και εκπαιδευτικούς και τόνισε καλό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός μέσα στις τάξεις.

«Ο εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο θα καταπολεμήσουμε την νόσο», υπογράμμισε ακόμα η κ. Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενη στο εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι οι άνω των 50 ετών θα πρέπει να το κάνουν ασυζητητί.

Ωστόσο, για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών, όπως είπε αν υπάρχει επιλογή να κάνουν εμβόλια με mRNA.

Για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου η κ. Λινού τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις μεταλλάξεις του κοροναϊού, ενώ για το αν θα πετάξουμε τις μάσκες τον Σεπτέμβριο είπε ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα πάει ο εμβολιασμός».

Τέλος, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τα εμβόλια σε παιδιά και όπως είπε «στην Αμερική άρχισαν να εμβολιάζονται και τα παιδιά».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τα προβλήματα...

Την παρέμβαση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Αναστάσιου...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τα προβλήματα...

Την παρέμβαση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Αναστάσιου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιστήμονες ανακάλυψαν τι προκάλεσε την έντονη σεισμική δραστηριότητα του 2025 στη Σαντορίνη

Μελέτη δείχνει ότι η δραστηριότητα προκλήθηκε από μια τεράστια...

Ανησυχία για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α – Την αναγκαιότητα εμβολιασμού επαναλαμβάνουν οι ειδικοί

Σε επιφυλακή βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα λόγω των κρουσμάτων...

Δήλωση Ελένης Βατσινά για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Το βαθύ σεβασμό της προς τις Ένοπλες Δυνάμεις εκφράζει...