Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τους Χαρδαλιά-Μαγιορκίνη-Παπαευαγγέλου

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος θα παρουσιάσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για το self test.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναμένεται να διευκρινίσει επίσης ότι τα τεστ που θα δίνονται στους πολίτες και τα οποία κυκλοφορούν ήδη σε χώρες της Ευρώπης, θα φέρουν τις απαραίτητες ευρωπαϊκές σημάνσεις και τα πιστοποιητικά ασφαλείας.

Σημειώνεται πως η Πολιτική Προστασία δημοσίευσε την Τετάρτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επείγουσα προμήθεια έως και δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία του self-testing για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι τα 4 τεστ το μήνα θα παρέχονται σε κάθε Έλληνα πολίτη με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και θα είναι απολύτως δωρεάν. Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο εξετάζεται ένα συμβολικό αντίτιμο προκαθορισμένου ύψους, «το οποίο κάποιος πολίτης θα καταβάλει στους φαρμακοποιούς, εάν θέλει βοήθεια ή εκπαίδευση για το πώς θα διενεργήσει το τεστ».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Συνελήφθη Έλληνας πολίτης ύποπτος για...

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον...

«Θρίλερ» σε λεωφορείο στη Μαραθώνος – Επιβάτης...

Ο οδηγός του αστικού λεωφορείου ή κάποιος επιβάτης ενημέρωσε...

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Συνελήφθη Έλληνας πολίτης ύποπτος για...

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον...

«Θρίλερ» σε λεωφορείο στη Μαραθώνος – Επιβάτης...

Ο οδηγός του αστικού λεωφορείου ή κάποιος επιβάτης ενημέρωσε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τριγλυκερίδια: Ρίξτε τα χαμηλά με δυο κινήσεις

Τα αυξημένα τριγλυκερίδια μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών...

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Συνελήφθη Έλληνας πολίτης ύποπτος για κατασκοπεία στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον...